Učenici koji su se vratili iz Praga nakon smrti kolege otkrili

Nesretan slučaj: Prešao preko ograde terase kluba i pao s petog kata

Objavljeno: 02.04.2023. zagorjeinternational

Učenici iz Poreča koji su bili na školskom izletu u Pragu, gdje se dogodio tragičan događaj u kojem je jedan učenik poginuo, vratili su se kućama, piše Istra24.

Kako se doznaje od ravnatelja Srednje škole Mate Balote u Poreču, Krešimira Bronića koji je jutros razgovarao s profesorima i vodičima koji su bili na izletu angažiran tim za krizne intervencije te da će se od sutra učenicima i roditeljima razreda, iz kojeg je bio stradali učenik, pružiti nužna psihološka pomoć, prenosi Index.

Ravnatelj je potvrdio da se radi o mladiću iz Umaga, koji je školu pohađao u Poreču. On je poginuo tijekom višednevnog putovanja ove škole u Prag. Navodno je uzrok smrti pad s velike visine. Na izletu je bilo gotovo 90 učenika iz trećih i četvrtih razreda opće i jezične gimnazije.

– Učenik je prešao preko ograde s terase kluba i pao s visine petog kata. Vjerujem da je nesretan slučaj i ne bih mogao ništa više komentirati do dopisa češke policije – kazao je za HRT, ravnatelj Krešimir Bronić.

– Čekamo zapisnik očevida koji je obavila češka policija. To se dogodilo u Pragu oko 00,30 u klubu gdje su bili svi učenici, profesori i vodiči agencije koji su bili u pratnji – rekao je ravnatelj za Novu TV.

Hrvatska veleposlanica u Češkoj Ljiljana Pancirov kazala je za HRT da želi izraziti sućut obitelji, ali i svim onima, djeci i nastavnicima, koji su bili prisutni prilikom tog smrtnog slučaja.

– Za sada nemam nikakve dodatne informacije. Očekuje se izvješće policije i nalaz obdukcije. Tijekom ponedjeljka očekujemo dodatne informacije – kazala je Pancirov.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba