Dječji zbor “Vedre note” nastavlja nizati odlične uspjehe

U Konjščinu stigla srebrna nagrada s natjecanja u Požegi

Objavljeno: 30.03.2023. zagorjeinternational

Dječji zbor “Vedre note” koji djeluje u sklopu Kulturno umjetničkog društva Konjščina, nastavlja nizati uspjehe. Naime, ovog je vikenda sudjelovao na natjecanju dječjih zborova u Požegi te među ukupno 16 zborova iz cijele Hrvatske osvojio srebrnu nagradu. 

Uspjeh je još i veći ako spomenemo da im je do zlata nedostajao tek bod, kao i da su tek nedavno, nakon dužeg perioda pauze zbog pandemije koronavirusa, ponovno počeli s probama.  

Zbor je i prijašnjih godina sudjelovao na natjecanjima u Požegi te postizao dobre rezultate. Potvrdila je to i Irena Kušec Kovinčić, voditeljica Dječjeg zbora “Vedre note” i KUD-a Konjščina naglasivši kako su već osvajali i srebrne, ali i zlatne nagrade.

– Mi smo se natjecali u kategoriji popularne glazbe, uz Ivu Povijač na klaviru i Mislava Kovačevića na bongosima te osvojili srebrnu nagradu. Imali smo malo duži period pauze zbog pandemije koronavirusa tako da smo se tek nedavno sastali i počeli s ponovno probama pa je ovaj uspjeh još i veći – rekla je Kušec Kovinčić. 

Čestitke na sjajnom rezultatu uputila je i načelnica Anita Krok koja je istaknula kako uvijek s nestrpljenjem čekaju nastupe svojih sekcija.

– Njihova voditeljica Irena Kušec Kovinčić vrlo dobro vodi i Dječji zbor i KUD, kao i Žensku vokalnu skupinu “Kušleci” te smo uvijek uvjereni da će nešto osvojiti. Naše udruge najbolji su promotori našeg kraja i drago mi je što Konjščinu na razini države, ali i šire, predstavljaju u najboljem svjetlu. Vjerujem da, zahvaljujući predanom radu svih članova, ovakvih rezultata neće nedostajati ni u budućnosti – poručila je Krok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba