Mali, kreativni poduzetnici

Sjajan projekt predstavljen je u zabočkom vrtiću “Zipkica”

Objavljeno: 30.03.2023. zagorjeinternational

U zabočkom Dječjem vrtiću “Zipkica” predstavljen je zanimljiv projekt naziva “Fostering entrepreneurial skills in preschoolers through nutrition” koji je sufinanciran sredstvima Saveza “Alpe Jadran”, a provodi ga Poduzetnički centar Krapinsko – zagorske županije uz partnere.

Cilj projekta je poticanje poduzetničkih vještina u vrtićkoj dobi kroz edukativne i praktične radionice vezane uz pravilnu prehranu, a njime se ujedno teži podizanju svijesti o pravilnoj prehrani kod vrtićke djece, ali i kod odraslih.

Djeci je tako na zanimljiv način prikazano funkcioniranje probavnog sustava, uz naglasak na namirnice koje su dobre i malo manje dobre za njihov rast i razvoj, a imali su prilike vidjeti i pratiti tijek nastanka domaćeg jogurta. Najzanimljiviji dio bio im je izrada zdravih kolačića od suhog voća i zobenih pahuljica koje su potom zapakirali te razvijali svoj poduzetnički duh i na malim ih tržnicama nudili roditeljima i drugoj vrtićkoj djeci. 

Izazvalo je to sveopće veselje, uzbuđenje i smijeh jer su se djeca zaista poslužila svakojakim zanimljivim ‘parolama’ kako bi privukli roditelje na svoje štandove.

Također, nešto novo, poučno i zanimljivo čuli su i djelatnici vrtića za koje je održano predavanje na temu zdravlja i prehrane. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba