Općina Lobor za svoje udruge izdvojila gotovo 39.000 eura

Načelnica Jembrih: One su nositelji društvenog života općine i naši najbolji promotori

Objavljeno: 30.03.2023. zagorjeinternational

Općina Lobor ove je godine za projekte i programe udruga koje djeluju na njenom području iz  proračuna izdvojila gotovo 39.000 eura, a riječ je o nastavku ulaganja u civilno društvo i poticanju razvoja društvenog, kulturnog i sportskog života Općine. 

Potpore Općine ostvarilo je ukupno 20 udruga, a da se radi o lijepoj brojci koja potvrđuje kako je civilno društvo u Loboru itekako razvijeno, naglasila je i načelnica Ljubica Jembrih. Naime, zahvaljujući udrugama, sve manifestacije na području Lobora su na visokoj razini, a Općina se može pohvaliti velikim brojem socijalno humanitarnih aktivnosti, kvalitetnom brigom za starije osobe i djecu s teškoćama te sportskim aktivnostima koje podižu kvalitetu života mještana.

– Na loborskom području djeluje velik broj udruga koje su nositelj ovdašnjeg društvenog života i naši najbolji promotori u zemlji, ali i inozemstvu. Općina Lobor dosad je uvijek prepoznala njihove projekte i programe koji doprinose razvoju cjelokupnog društvenog, sportskog i kulturnog života naših mještana, ali i većoj kvaliteti brige o našim najpotrebitijim mještanima, a tako će biti i ubuduće – rekla je načelnica Jembrih.

Za projekte i programe u gospodarstvu, sredstva u ukupnom iznosu od 2090 eura ostvarilo je pet udruga, 17.200 eura ostvarile su četiri udruge za projekte i programe u sportu, dok je za javne potrebe u kulturi sredstva u ukupnom iznosu od 13.900 eura ostvarilo pet udruga. 

Četiri udruge dobit će ukupan iznos od 4766 eura za svoje programe brige o djeci i mladima, osobama s invaliditetom i osobama treće životne dobi, dok će ukupan iznos od 533 eura pripasti dvjema udrugama za njihove programe razvoja civilnog društva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba