Predstavljena izborna koalicija HNS-HSLS-HSS Braće Radić i Laburisti za Gradsko vijeće Grada Varaždina, zajedno poručili:

“Vjerujemo da građani Varaždina zaslužuju bolje”

Objavljeno: 29.03.2023. zagorjeinternational

Čelnici varaždinske Hrvatske narodne stranke, Hrvatske seljačke stranke Braće Radić, Hrvatske socijalno-liberalne stranke te Hrvatskih laburista – Stranke rada, potpisali su koalicijski sporazum o izlasku na prijevremene izbore za varaždinsko Gradsko vijeće.

Predsjednik HNS-a grada Varaždina Igor Klopotan istaknuo je da su u koaliciju okupili politički centar u gradu Varaždinu te da su u zajedničkom izbornom programu definirali ključne točke, konkretno njih pet.

Veće plaće, zeleniji grad…

– Veće plaće, pogotovo odgajateljima u vrtićima s kojima se dugo politički prepucavalo lijevo-desno, kao i zaposlenima u javnim tvrtkama, a koji primaju najmanje plaće. Također smo i za smanjenje stope prireza sa 7,5 na pet posto – rekao je Klopotan dodajući da je druga točka zelen i zdrav grad.

– Nema zelenog i zdravog grada bez micanja bala s ulaza u Varaždin. Jasno smo rekli da ćemo podržati svako rješenje koje je zakonito i izvedivo u roku do godinu dana, koje možemo sufinancirati kroz Fond za zaštitu okoliša i koje neće dodatno opteretiti kućne budžete naših građana – istaknuo je čelnik varaždinskog HNS-a.

Dodao je da je jedna od točaka programa koalicije jednakomjeran razvoj infrastrukture u cijelom gradu.

– Mi smo odmah za smanjenje komunalne naknade za 15 posto. Želimo mlade koji ulažu u svoju prvu nekretninu osloboditi na pet godina plaćanja komunalne naknade – naglasio je Klopotan te dodao da od gradonačelnika i gradske uprave traže plan za rekonstrukciju prometnica i cestovne infrastrukture, posebice onih u prigradskim naseljima. 

Prijedlog je i da svi umirovljenici s mirovinama manjim od 530 eura dobiju uskrsnice i božićnice u iznosu od 75 eura, odnosno ukupno 150 eura. Također, naknada za novorođeno dijete iznosila bi 1500 eura, a od jeseni cijena dječjeg vrtića smanjila bi se na 30 eura na mjesec.

Problem bala

Zoran Vidović, predsjednik gradskog ogranka HSLS-a Varaždin, istaknuo je kao glavni dio programa micanje bala.

– Mi to znamo bolje, drugačije i bitno jeftinije. Nadamo se da će nas birači podržati da u tome uspijemo nakon formiranja Gradskog vijeća – rekao je Vidović.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Krunoslav Lukačić istaknuo je kako vjeruje da građani Varaždina zaslužuju bolje.

– Mi o inicijativi okupljanja centra govorimo još od lokalnih izbora i mislim da građani Varaždina, ali i Varaždinske županije zavrjeđuju stabilan centar koji će biti dobar korektiv onima koji su ili lijevo ili desno. Izborom ljudi s ove koalicijske liste sigurno će dobiti odgovorne ljude koji neće bježati od odgovornosti. Pozivam sve da izađu na izbore i biraju ono što je najbolje za građane Varaždina – poručio je Lukačić.

U ime HSS-a Braće Radić koalicijski je sporazum potpisao Robert Đuranec, a u ime Laburista Jadranka Lukavečki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba