Odmah nakon čina joj se htio ispričati, a za šutnju je nudio i novac

Nekadašnji HDZ-ovac Damir Škaro osuđen na 2,5 godine zatvora za silovanje zaposlenice 

Objavljeno: 29.03.2023. zagorjeinternational

Bivši saborski zastupnik iz redova HDZ-a, Damir Škaro, inače i osvajač olimpijske medalje u boksu, ovih je dana na Županijskom sudu u Velikoj Gorici konačno proglašen krivim za spolno uznemiravanje i silovanje bivše zaposlenice ‘AK Siget’, gdje je bio šef. Osuđen je na dvije i pol godine zatvora i mora platiti i 3787 eura troškova suda i vještačenja, piše Index.hr.

Prijavu je protiv njega podnijela liječnica nakon što joj je zaposlenica ‘AK Siget’ ispričala da ju je početkom kolovoza 2019. godine seksualno napastovao u prostorijama autokluba. 

Svjedočila je kako ju je Škaro desnom rukom primio oko struka, nabio na sebe i lijevu ruku joj gurnuo u grudnjak. U jednom se trenutku uspjela iščupati i rekla mu da stane, no ovaj ju nije poslušao.

– Jednu ruku mi je stavio na leđa, a drugu mi je zavukao ispod haljine. Molila sam ga da prestane, a on je rekao da će raditi što želi, da će me baciti na krevet u sobi i silovati – rekla je žrtva. 

Škaro joj je tada počeo gurati ruku u spolovilo, a nakon svega ju je pokušao posjesti i pitao može li joj se ispričati, na što mu je ona rekla da za to nema isprike. Škarin prijatelj nudio joj je 80 tisuća eura da šuti o svemu.

– Tijekom mjeseca lipnja 2019. godine do 09. kolovoza 2019. godine kao predsjednik Autokluba “Siget” u Zagrebu, Siget 17, svojoj zaposlenici, u prostorijama Autokluba “Siget” prilazio na način da ju je dirao po stražnjici i nogama čemu se ista protivila, govorio joj da je frigidna, te dana 10. kolovoza 2019. godine oko 13,00 sati u Zagrebu, u prostorijama Autokluba “Siget”, Siget 17, u svom uredu, prišao joj, desnom rukom primio ju oko struka, a lijevu ruku gurnuo joj u grudnjak i primio za bradavicu čemu se ista opirala pokušavajući ga odgurnuti, nakon čega joj je obje ruke savinuo na leđa držeći joj ruke svojom desnom rukom dok je lijevu ruku zavukao ispod njene haljine i prstima penetrirao u njezino spolovilo – piše u optužnici. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba