ČAKOVEC: Dogovorena brojna ulaganja u područnu školu u Novom Selu Rok, obišla je i gradonačelnica Cividini

Objavljeno: 29.03.2023. zagorjeinternational

Novo Selo Rok jedno je od mjesta koje se može pohvaliti pozitivnim brojkama, sve većim brojem djece, ali i brzim razvojem, pa su širenje mjesta i gradnja neminovni, a sve su to najbolji temelji za ulaganje u obrazovanje, točnije u uvjete trenutno 50-ak školaraca od 1. do 4. razreda u I. osnovnoj školi Čakovec – Područnoj školi Novo Selo Rok.  

To su prepoznali i tamošnji mještani, ali i članovi Vijeća Mjesnog odbora na čelu s predsjednikom Miroslavom Novakom, ravnatelj I. OŠ Siniša Stričak i voditeljica PO Novo Selo Rok Branka Hranjec, zajedno s gradonačelnicom Čakovca Ljerkom Cividini i pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Davidom Vugrincem, pa su jedan školski sat iskoristili za obilazak škole.

Kako bi se uvjerili u potrebe tamošnjih školaraca i onih koji će tek sjesti u školske klupe u Novom Selu Rok, prošli su školskom dvoranom/učionicom u kojoj se odvija nastava tjelesne i zdravstvene kulture, dvjema učionicama, kuhinjom, obišli okoliš škole kojim se školarci i mjesna zajednica s razlogom ponose, te razgovarali s učiteljicama i kuharicom. 

U dogovoru s gradonačelnicom, kao prioritet kod dogradnje škole istakli su izgradnju blagovaonice za užinu, a uz najavljeno uvođenje jednosmjenske nastave i produženog boravka, ujedno i za potrebe ručka školaraca. Za izradu projektne dokumentacije, projekt će se aplicirati na Nacionalni plan oporavka i otpornosti, pritom će se dodatni prostor u školi dobiti i potencijalnom prenamjenom učionice u kojoj se odvija TZK, kako djeca imaju na raspolaganju susjedni moderni i prostorom bogati dom kulture. Ujedno se uvidjela potreba za ormarićima za svakog učenika te je Cividini naglasila kako će isto riješiti iz decentraliziranih sredstava.

Radni sastanak i obilazak zaključeni su dogovorom oko prvih operativnih poteza za ostvarenje najavljenog, ali i temom iščekivanja odluka resornog ministarstva o mogućem devetogodišnjem osnovnoškolskom obrazovanju i formiranju razreda s većim brojem djece, koji bi utjecali na dosadašnje odvijanje nastave.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba