Sve za dobrobit svojih učenika

Međimurska županija nastavlja s velikim ulaganjima u školske zgrade na svom području

Objavljeno: 29.03.2023. zagorjeinternational

Međimurski župan Matija Posavec obišao je nekoliko osnovnih škola te područnih školskih odjela u kojima se trenutno obavljaju ili su netom završeni radovi na uređenju.

Tako se kod Osnovne škole Belica uredio ulaz u školu, uklonile su se stare kamene ploče i istrošene opeke te zamijenile s novim betonskim pločama u više boja. U područnoj školi u Gardinovcu zamijenjen je kompletan sustav grijanja uz postavljanje novog bojlera, a vrijednost investicije iznosila je više od 11.000 eura. Tijekom uskršnjih praznika uredit će se kuhinja, te će se postaviti novi kuhinjski elementi, sudoperi te štednjak, a zgrada područne škole uskoro će dobiti novo ruho energetskom obnovom.

Nakon izgradnje sportske dvorane te energetske obnove Osnovne škole u Goričanu, Međimurska županija istoj je školi sada osigurala i novu školsku kuhinju, a nakon rušenja i demontaže u prostoru nove kuhinje, postavljeni su novi slojevi podova, izolacija, prateći zidarski radovi, kao i radovi na elektroinstalacijama, hidroinstalacijama i strojarskim instalacijama, keramikom su obloženi zidovi i podovi, završeni soboslikarski radovi. Također, opremljena je i kuhinja vrijedna oko 50.000 eura, tako će sada školska kuhinja u Goričanu biti  suvremeno opremljena za pripremanje kuhanih obroka za sve učenike. U radove i opremu uloženo je više od 130.670 eura. Osim projekta uređenja kuhinje i blagovaonice u navedenoj je školi u tijeku priprema na uređenju dviju učionica na gornjem katu škole kako bi učenici Osnovne škole Goričan mogli pohađati nastavu u jednoj smjeni. 

Tijekom posjeta, župan Matija Posavec upoznat je s problemom na vanjskom krovištu kod školske sportske dvorane, te je dogovoreno građevinsko rješenje kojim će se spriječiti daljnja oštećenja na fasadi objekta.

U Osnovnoj školi Domašinec izvedeni su veliki radovi u kotlovnici, gdje je promijenjen kotao za centralno grijanje i pripremu tople vode, a novi kotao promijenjen je u skladu s novim projektom školske dvorane. Ograđena je plinska stanica i instalacija budući da se novim projektom predviđa i adaptacija školske kuhinje. Zamijenjena su rasvjetna tijela u učionicama i hodnicima, te je izvršena korekcija ostalih dijelova elektroinstalacije. Osim rasvjete, u učionice informatike, matematike, te dviju učionica za hrvatski jezik uvedena je i sanirana postojeća telefonska i računalna instalacija te su nabavljene nove stolice i klupe. Ukupna vrijednost radova iznosila je 98.735 eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba