Oko 21 posto Zagoraca je starije od 65

Đurđa Mohač predsjednica je novooformljenog Savjeta umirovljenika i osoba treće životne dobi KZŽ 

Objavljeno: 29.03.2023. zagorjeinternational

Održana je konstituirajuća sjednica Savjeta umirovljenika i osoba treće životne dobi Krapinsko – zagorske županije. Za predsjednicu novoosnovanog Savjeta izabrana je članica Županijske skupštine i Matice umirovljenika Krapinsko – zagorske županije Đurđa Mohač, dok je njezina zamjenica pomoćnica ravnateljice Doma zdravlja KZŽ za sestrinstvo Biserka Sviben. 

Članice i članovi Savjeta su i zamjenica župana Jasna Petek, predsjednik Matice umirovljenika Krapinsko – zagorske županije Vladimir Crnec te predstojnica Područnog ureda Donja Stubica Hrvatskog zavoda za socijalni rad Stanislava Erdelja.

Odluku o osnivanju Savjeta donio je župan Željko Kolar 23. siječnja ove godine, a njome su ujedno propisane i zadaće Savjeta. To su analiziranje stanja i utvrđivanje prioriteta te aktivno sudjelovanje u pripremi i definiranju mjera za razvoj socijalne zaštite umirovljenika i osoba starije životne dobi, informiranje župana o propisima i drugim pitanjima vezanim uz položaj umirovljenika i osoba starije životne dobi te obavljanje drugih poslova vezanih uz položaj umirovljenika i osoba starije životne dobi.

Sjednici je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović Šanjug. 

Inače, u Krapinsko – zagorskoj županiji udio osoba starijih od 65 godina života čini 20,8 posto ukupnog stanovništva, dok je ono prema popisu iz 2011. godine iznosilo 17,62 posto. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba