Diljem Zagorja igrat će čak osam sjajnih predstava

Krenula prodaja ulaznica za 16. GFUK – evo kako do njih 

Objavljeno: 28.03.2023. zagorjeinternational

Nakon prošlogodišnjeg obljetničkog izdanja, pred nama je 16. po redu Glumački festival u Krapini koji ove godine donosi četiri kazališna naslova u samu Krapinu, a osam predstava po cijelom Zagorju. Kroz vikende u travnju, u krapinsku Festivalsku dvoranu dolaze tri velike ansambl predstave etabliranih zagrebačkih gradskih kazališta gdje ponovno igra i jedan premijerni naslov, proslavljena komedija Branislava Nušića “Ožalošćena porodica“ u izvedbi Satiričkog kazališta ‘Kerempuh’.  

Festival otvara i zatvara glazbeno-poetska predstava “Kaj je ljubav“, a radi se o autorskom projektu Adama Končića u produkciji ZGK ‘Komedija’ i KU ‘GFUK’.   

Zagorjem će gostovati čak osam naslova od kojih komediju “Hotel Nostalgija“ ‘Lectirum teatra’ iz Zagreba dovode i u Gradišće, gdje Hrvatima u Austriji već četvrtu godinu unutar Festivala nude predstavu na materinjem jeziku. Iz KU ‘GFUK’ se zahvaljuju svim gradonačelnicima i načelnicima koji suorganizacijom sudjeluju u širenju Festivala diljem Zagorja kao i sponzorima i partnerima bez kojih bi teško bilo organizirati ovako veliki događaj.

Ulaznice za predstave u krapinskoj Festivalskoj dvorani su u prodaji putem sustava ulaznice.hr ili na blagajni POU Krapina radnim danom od 13 do 17 sati. Cijene karata su 10 eura, a za predstavu “Kaj je ljubav“ nudi se ulaznica po posebnom popustu od 5 eura, dok za ostale naslove grupnu kartu (20 i više posjetitelja po predstavi) možete nabaviti 20 posto jeftinije. Za predstave koje će se izvoditi diljem Zagorja partneri Festivala će odlučiti o visini cijene ulaznice.

Sve dodatne informacije možete pronaći na internetskoj stranci Festivala, te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.  

– Nakon 15 uspješno održanih Festivala, preko 44.000 posjetitelja u Festivalskoj dvorani u Krapini, preko 45.000 gledatelja u osam gradova i 25 općina triju županija vezanih na  Hrvatsko zagorje, 121 kazališnog naslova u 339 izvedbi veselimo se još jednom bujnom kazališnom proljeću našim zelenim krajem – kažu iz GFUK-a. 

Niže možete nabaviti ulaznice za predstave koje igraju u Festivalskoj dvorani Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba