Održana godišnja Izborna skupština 104. brigade ZNG-a Varaždin

“Više od svega čuvajte uspomenu na vaših 30 poginulih suboraca, koji sigurno neće biti zaboravljeni”

Objavljeno: 26.03.2023. AB

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i varaždinski župan Anđelko Stričak u subotu su prisustvovali godišnjoj izbornoj skupštini Udruge pripadnika 104. brigade ZNG-a Varaždin. Uz pripadnike Udruge, skupštini su prisustvovali general Mladen Mikolčević, načelnici Petrijanca Željko Posavec i Sračinca Božidar Novoselec te predstavnici brojnih braniteljskih udruga s područja Varaždinske županije.
Predsjednik Udruge Tihomir Hozmec podnio je izvješće o radu udruge u proteklom razdoblju, usvojen je novi Statut te su izabrana nova tijela udruge. Za predsjednika Udruge je ponovo izabran Tihomir Hozmec, a za zamjenika Franjo Bukovčan.
Gradonačelnik Neven Bosilj zaželio je članovima udruge svako dobro i u budućem radu:

– Nastavite raditi odlično kao i do sada. Širite istinu o Domovinskom ratu, čuvajte uspomenu na slavni put 104. brigade i, ono što je po meni možda najvažnije, čuvajte uspomenu na vaših 30 poginulih suboraca koji, dok je vaše udruge, sigurno neće biti zaboravljeni. Uz pomoć Grada Varaždina prošle ste godine riješili pitanje prostora udruge i drago mi je što sada imate primjereno mjesto za održavanje vaših sastanaka i rad. Mi ćemo i dalje pratiti i podržavati rad udruge, ne samo moralno već i financijski. Još jednom vam čestitam – rekao je gradonačelnik.
Župan Stričak je istaknuo je kako smo zahvaljujući prvenstveno žrtvi svih hrvatskih branitelja danas članica najprestižnijih asocijacija na svijetu, Europske unije, NATO saveza, Eurozone i Schengenskog prostora.

– Koliko su nam te asocijacije bitne, dovoljno govori činjenica da su od 1999. godine naši vojnici sudjelovali u mirovnim misijama u čak 30 zemalja svijeta. Taj podatak najbolje govori koliko je svijet još uvijek pun nestabilnosti i određenih izazova. Stoga je za svaku pohvalu rad vaše udruge, vaših članova koji i nadalje rade za dobrobit svakog čovjeka. Pri završetku smo s pisanjem knjige o svim našim ratnim postrojbama s područja Varaždinske županije. Po njenom tiskanju po prvi puta ćemo konačno na jednom mjestu imati sve podatke o našim braniteljima, njihovom ratnom putu, ustroju, poginulima, mjestima pogibije – rekao je župan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba