Krenula realizacija još jednog važnog projekta na području Konjščine

Izrađena projektna dokumentacija za izgradnju nogostupa prema naselju Sušobreg

Objavljeno: 26.03.2023. AB

Uz brojne infrastrukturne projekte koji su u tijeku na području općine Konjščina, jedna je investicija posebice značajna i važna stanovnicima naselja Sušobreg.
Riječ je o projektu izgradnje nogostupa, na kojeg tamošnji mještani čekaju već duži niz godina, a za kojeg je sada, zahvaljujući intervenciji Općine Konjščina pripremljena projektno – tehnička dokumentacija.
Upravo je to bio glavni razlog sastanka članova Mjesnog odbora Sušobreg koji je održan ovih dana, a na kojem je mještanima od strane projektanata, koji su na zahtjev Općine izradili projektno – tehničku dokumentaciju, pobliže predstavljeno što je do sad učinjeno po tom pitanju. Naime, namjera Općine je samu izgradnju nogostupa prijaviti na najavljeni natječaj Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije te se iz tog razloga pristupilo izradi dokumentacije.

Sastanku je prisustvovala i načelnica Konjščine Anita Krok koja ističe da je već ranije, s tamošnjim mjesnim odborom, odnosno mještanima, dogovoreno kako će projektno – tehnička dokumentacija biti rađena u tri faze, s obzirom na to da je riječ o dužoj dionici.

– Prva faza izrade dokumentacije je završena i predviđa izgradnju nogostupa u dužini od 530 metara s jugoistočne strane, uz županijsku cestu. Također, projektnom dokumentacijom obuhvaćeno je i proširenje kolnika na pet metara te izgradnja denivelirane pješačke staze širine 1,55 metara s rješenjem oborinske odvodnje kolnika i staze – objasnila je načelnica Krok te istaknula kako će izgradnja samog nogostupa omogućiti rješavanje još jednog velikog problema na toj prometnici od samog željezničkog prijelaza prema Sušobregu.

– Taj nam dio prometnice još uvijek nažalost nije pokriven sustavom javne rasvjete, tako da ćemo prilikom same izgradnje nogostupa postaviti i stupove za prijeko potrebnu javnu rasvjetu. Naime, moram istaknuti kako se radi o vrlo prometnoj cesti kojom prolaze brojni hodočasnici prema Marija Bistrici, a posebno je opasno kada padne mrak. Stoga smo iznimno sretni što se sve konačno pomaknulo s mrtve točke te se nadamo da ćemo uskoro moći krenuti i s radovima, a sve s ciljem da i Sušobreg pješački spojimo s centrom Konjščine te tamošnjim mještanima, posebice da onim najmlađima omogućimo veću sigurnost u prometu – zaključila je načelnica Krok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba