“Fićo i Točka, naši kućni prijatelji“

BRAVO MALCI: Učenici PŠ Špičkovina osmislili sjajan projekt o kućnim ljubimcima

Objavljeno: 25.03.2023. zagorjeinternational

U okviru projekta “Građanin“, međupredmetne teme Građanskog odgoja i obrazovanja, učenici Područne škole Špičkovina osmislili su i provode projekt o kućnim ljubimcima pod nazivom “Fićo i Točka, naši kućni prijatelji“. 

Projekt je to namijenjen unapređivanju brige i ljubavi za kućne ljubimce. U okviru projekta učenici su istraživali kako se brinuti za kućne ljubimce, a tim su povodom bili u gostima Veterinarskoj stanici “Mohač“, veterinaru Saši Mohaču i Mladenu Loini, komunalnom redaru u Gradu Zaboku. Također, predstavnike učenika tom je prilikom primio i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek.  

Osim toga, učenici su u svojoj maloj školi ugostili volonterku skloništa za zaštitu životinja “Luč Zagorja“ Helenu Sečić Pantelić i veterinarku Biserku Zidar iz Veterinarske ambulante u Oroslavju. 

Potaknuti nadahnutim predavanjem, učenici su odlučili prikupiti hranu i potrepštine za napuštene životinje, a volonteri Skloništa pozvali su sve učenike u goste u travnju, kada će imati otvoreni dan za posjete.

U okviru projekta, učenici su napravili knjigu kućnih ljubimaca područja Dubrave Zabočke i Špičkovine i brošuru kako se brinuti za kućnog ljubimca. Krajem ožujka pripremaju i iznenađenje za roditelje i javnost kada će biti javno predstavljen projekt. 

Voditeljice projekta su učiteljica Mihaela Mihovilić i pedagoginja Ružica Kotarski uz veliku pomoć učiteljica Područne škole Špičkovina. U projektu sudjeluju svi učenici PŠ Špičkovina od 1. do 4. razreda. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba