Velika akcija policije

POGLEDAJTE VIDEO: Švercali gorivo iz Hrvatske u Italiju, zaplijenjeno i 150 milijuna eura imovine

Objavljeno: 24.03.2023. zagorjeinternational

Ured europskog tužitelja izvijestio je da su Ured europskog javnog tužitelja u Bologni i talijanska financijska policija Parme jučer izvršili nalog za zamrzavanje imovine u iznosu od 149 milijuna eura. Naime, radi se o istrazi kriminalne grupe koja je švercala gorivo iz Hrvatske i Slovenije u Italiju, piše 24sata.

– Nalog za zamrzavanje izdao je istražni sudac iz Parme, na zahtjev EPPO-a, protiv pet pojedinaca i dvije tvrtke uključene u trgovinu gorivom. Sudski dekret o zapljeni gotovine, bankovnih računa i nekretnina izvršen je u Parmi, Potenzi i Salernu – objavio je EPPO.

Nadalje, talijanska je policija prilikom pretresa pronašla i milijune eura u gotovini skrivene ispod poda u prostorijama jedne od tvrtki pod istragom.

Istragom je obuhvaćena kriminalna skupina koju čine tri osobe, a radi se o Talijanima koji rade iz Dubaija, Miamija i Salerna. Osumnjičeni su da su gorivo unosili na talijanski teritorij iz Hrvatske i Slovenije i preprodavali ga po niskoj cijeni, koristeći niz fiktivnih tvrtki kao posrednike. 

– Gorivo je na kraju prodavano tvrtki sa sjedištem u Parmi, za koju se vjeruje da je počinila prevaru u vezi s PDV-om, što joj je omogućilo preprodaju dotičnih petrokemijskih proizvoda ispod tržišnih cijena, čime je stekla nezakonitu prednost u odnosu na poštene gospodarske subjekte – dodaje EPPO.

Istraga je pokazala da je gorivo uvezeno preko dviju tvrtki sa sjedištem u EU iz rafinerija u Sloveniji i Hrvatskoj vozilima hrvatskog transportnog poduzeća kojim je upravljao jedan od navodnih članova zločinačkog udruženja.

To se gorivo prodavalo na 17 benzinskih postaja u Italiji i to u gradovima Parmi, Piacenzi, Reggio Emiliji, Modeni, Ferrari, Brescii, Lodiju i Veroni.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba