Novi prijedlog zakona u 'Svetoj Zemlji'

Za spomen Isusa Krista – tri godine zatvora 

Objavljeno: 22.03.2023. zagorjeinternational

Najnoviji prijedlog zakona koji su u Knesset uputila dvojica zastupnika iz ultraortodoksne haredske stranke Ujedinjeni judaizam Tore, Moshe Gafni i Ya’akov Asher, koji traže zabranu dijeljenja kršćanske ideologije i govora o kršćanskoj vjeri u Izraelu.  

Kako piše izraelski portal All Israel News, prema prijedlogu tog zakona, svatko tko govori o kršćanskoj vjeri i poziva na nju trebao bi u zatvor na tri godine. Ovaj prijedlog zakona zasigurno će izazvati glavobolju premijeru Netanyahuu zbog opasnog sukoba s protestantima u SAD-u i diljem svijeta, koji su među najvećim pristašama izraelske države, prenosi Večernji list

Dva izraelska zastupnika prijedlogom zakona žele zabraniti kršćanima da objašnjavaju zašto vjeruju da je Isus Krist i Bog u isto vrijeme.

Bivši američki povjerenik za međunarodne vjerske slobode Sam Brownback odmah je upozorio da novi zakon predstavlja veliku prijetnju osnovnoj ljudskoj slobodi.

– Predloženi zakon zabranjuje sve napore osoba jedne vjere koje na bilo koji način žele raspravljati ili pokušati uvjeriti sljedbenike drugih vjera da razmotre promjenu svojih vjerskih uvjerenja – kazao je Brownback.

Posljednjih godina eskalirali su napadi izraelskih doseljenika na crkvenu imovinu i svetinje, od kojih je posljednji bio napad na crkvu u Gethsemane ‘Crkvu svih nacija’, kao i uznemiravanje kršćana u prakticiranju njihovih obreda. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba