Ravnatelj Vančina o prelasku Opće bolnice Zabok pod upravu države:

“Bolnica će i dalje raditi, pacijenti će primati kvalitetnu skrb, a zaposlenici svoju plaću”

Objavljeno: 22.03.2023. VH

Kako smo izvijestili prije nekoliko dana, odlukom Sabora koja je donesena u petak, vlasništvo nad bolnicama kojima su osnivači županije će se od 1. siječnja 2024. godine prenijeti na državu. 

Odluka je to koja je dio novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti, a kojom lokalne vlasti nikako nisu zadovoljne o čemu je nekoliko puta na glas govorio i župan Željko Kolar koji je tim povodom u ponedjeljak sazvao i konferenciju za medije.

On tvrdi da je to veliki korak unatrag što se tiče decentralizacije i ravnomjernog razvoja Republike Hrvatske, a očitovanje o odluci smo potražili i kod ravnatelja Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, Tihomira Vančine.

– Ovu odluku poštujem, profesionalac sam i već 15 godina upravljam, po mojem skromnom mišljenju, najvažnijom zdravstvenom ustanovom Krapinsko – zagorske županije. Čitavo razdoblje imao sam punu podršku Županije i Ministarstva zdravstva u financijskom, organizacijskom i svakom drugom pogledu na čemu im iskreno zahvaljujem – započinje ravnatelj Vančina. 

Kako je istaknuo, u svojem je dugogodišnjem radu promatrao i svjedočio sličnim promjenama u upravljačkoj strukturi Bolnice. 

– Kao i svaka druga promjena u životu, i ova će tražiti od svih nas određeni period privikavanja, ali se u konačnici ono najvažnije ne mijenja. Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana će i dalje raditi, pacijenti primati sveobuhvatnu, kvalitetnu zdravstvenu skrb, a vrijedni zaposlenici primati svoju plaću. Uvjeren sam da će i u narednom periodu Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana nastaviti razvijati i rasti na putu da postane referentni, regionalni lider i centar za pružanje medicinskih usluga iznimne kvalitete iz područja bolničke zdravstvene zaštite za pacijente sjeverozapadne Hrvatske i šire – zaključio je Vančina. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba