Izbornik ‘Vatrenih’ potpisao novi ugovor

Zlatko Dalić vodit će Hrvatsku i na Svjetskom prvenstvu 2026.

Objavljeno: 18.03.2023. zagorjeinternational

Izbornik Zlatko Dalić produljio je s Hrvatskim nogometnim savezom ugovor te će tako ostati izbornik ‘Vatrenih’ do završetka ciklusa koji uključuje Svjetsko prvenstvo 2026. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi, piše Index.hr.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić rekao je kako je Dalić ispunio apsolutno sve ciljeve koji su pred njega postavljeni u ovih pet i pol godina, a pritom je na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru potpisao dva veličanstvena dostignuća i predvodio Hrvatsku do srebrne i brončane medalje, čime je postao naš najuspješniji izbornik u povijesti. 

– Zlatko nije samo postigao izvanredne rezultate već je i kreirao jednu fantastičnu atmosferu zajedništva unutar i oko ekipe, a pokazao je i da zna osvježiti ekipu i pritom zadržati kontinuitet rezultata. Kao i do sada, Zlatko i reprezentacija imat će maksimalnu podršku Saveza u svom radu, a duboko vjerujem da ćemo s njim na čelu i dalje uveseljavati hrvatske navijače diljem svijeta – rekao je Kustić.

Izbornik je zahvalio cijelom HNS-u na povjerenju.

– Puno sam puta istaknuo kako je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener te se istinski radujem budućnosti s hrvatskom reprezentacijom. Bez obzira na to što smo već postigli čudesne uspjehe, imam veliku strast i ambiciju nastaviti raditi s Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova – rekao je Dalić. 

Inače, Dalić će uskoro postati i najdugovječniji hrvatski izbornik. Ušao je u šestu godinu na toj poziciji, koliko su odradili i Ćiro Blažević te Slaven Bilić. Dalić je ukupno Hrvatsku vodio u 70 utakmica, a ispred njega je još samo Ćiro s dvije više. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba