Lijepa tradicija nastavljena po četvrti puta, kroz četiri župe

Zajedničko hodočašće vjernika župa Krapinskog dekanata njihovim župama

Objavljeno: 11.03.2023. zagorjeinternational

Danas je održan tradicionalni, četvrti po redu, križni put vjernika ujedinjenih u župe Krapinskog dekanata, a okuplja vjernike župa Sveti Križ Začretje, Zabok, Veliko Trgovišće i Velike Erpenje, koji su izašli na zajednički hod kroz njihove župe. 

Okupljeni vjernici svoj hod su započeli molitvom i pjesmom u župnoj crkvi Uzvišenja svetog Križa u Svetom križu Začretju gdje ih je pozdravio domaćin, preč. Dekan Vladimir Drnetić  koji je predmolio prvu postaju križnog puta. 

Svoj hod prema ostalim postajama križnog puta predvodili su Vladimir Drnetić, dekan i župnik župe Uzvišenja sv. Križa, vlč. Branko Risek, župnik župe sv. Jelene Križarice i vlč. Luka Slijepčević, župnik župa BDM od Sedam Žalosti u Velikom Trgovišću i župe sv. Tri Kralja u Velikoj Erpenji. 

Na kraju misnog slavlja, zahvalu okupljenim vjernicima uputio je vlč. Luka Slijepčević.  

Preč. Drnetić je također zahvalio subraći svećenicima vlč. Branku i vlč. Luki na podrški i inicijativi oko same organizacije ovog hoda kroz ove tri župe.  

-Svaka dobra inicijativa, što je sigurno i ova današnja, raduje nas svećenike ali i sve vjernike. Velika zahvala svima koji su pripremili hranu i piće za sve vjernike hodočasnike nakon hoda – naglasio je preč. Drnetić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba