U menzu stiže hitan inspekcijski nadzor

Studentica jela đuveč s pilećim batkom pa ugledala ogromnog crva

Objavljeno: 02.03.2023. zagorjeinternational

Prošle godine u studenom događaj iz menze Studentskog doma Stjepan Radić, nakon što je student u komadu pohanog mesa pronašao nešto nalik crvu, podigao je veliku prašinu u javnosti. Inspekcija je utvrdila da je riječ o zrncima riže, no u menzi su otkrivene druge nepravilnosti. Ovoga puta u redakciju portala Srednja.hr javili su se studenti koji su ručali u menzi Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Jedna studentica u đuveču je pronašla crva, a kao dokaz priložila i fotografije.

– Išla sam u menzu danas oko podneva, uzela sam đuveč s pilećim batkom. Pojela sam gotovo sve i kad sam u jednom trenutku pogledala u ono što mi je ostalo u tanjuru – odjednom vidim masovnog crva. Viđala sam crve i ranije i u riži kod sebe doma ili u menzama, ali su to bili mali crvi, ovaj bio ogroman – ispričala je studentica.

– Inače imam problema s prehranom, ne smijem jesti gluten niti laktozu, tako da mi je i inače sužen izbor, tako da mi je ovo zaista ‘uljepšalo’ dan. Neko vrijeme sam prestala ići u menzu nakon onog incidenta s crvima, tj. rižom u pohu što se dogodilo na Savi, ovo je samo nekako ojačalo moju namjeru da više ne idem u menzu – zaključila je.

Portal Srednja.hr poslao je upit Studentskom centru u Zagrebu u čijoj je nadležnosti ovaj restoran, a promptno se javio ravnatelj SC-a, Mirko Bošnjak.

– Odmah sam naložio sanitarnoj inspekciji Studentskog centra u Zagrebu izvanredni nadzor restorana SC-a na Filozofskom fakultetu. Naložio sam i provjeru kvalitete đuveča o kojem govorite, kao i činjenicu je li se student obratio Upravi restorana SC-a Zagreb na Filozofskom fakultetu – stoji u Bošnjakovu odgovoru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba