U Donjoj Stubici, Oroslavju i Andraševcu

SLIJEDE PAPRENE KAZNE: Zagorska je policija jučer u par sati uhitila čak tri ‘pijanca’ za volanom 

Objavljeno: 28.02.2023. zagorjeinternational

Zagorska je policija izvijestila da su u ponedjeljak, tijekom nadzora prometa u Donjoj Stubici, Oroslavju i Andraševcu, policijski službenici zaustavili i spriječili vozače u daljnjem činjenju prekršaja i ugrožavanju sigurnosti prometa.

U Oroslavju je oko 16.30 sati, 38-godišnji vozač zatečen kako upravlja osobnim vozilom s 1,74 promila alkohola u organizmu i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, zatim je oko 17 sati u Andraševcu zatečen je 20-godišnji vozač kako upravlja osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, dok je u Donjoj Stubici oko 20 sati zatečen 54-godišnji vozač koji je upravljao osobnim vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 1,20 promila.

Sva trojica vozača su uhićena. Nadalje, 20-godišnjem vozaču sud je već jučer izrekao kaznu, dok će dvojica vozača, 38-godišnjak i 54-godišnjak, danas biti dovedeni na sud. 

Vozaču koji je počinio prekršaje u Oroslavju zbog počinjenih prekršaja podnesen je optužni prijedlog, a predložena novčana kazna je u iznosu od 2770 eura te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od šest mjeseci. 54-godišnjaku je zbog počinjenih prekršaja u Donjoj Stubici podnesen optužni prijedlog, a predložena novčana kazna je u iznosu od 1980 eura te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od pet mjeseci. 

Za 20-godišnjaka je predložena novčana kazna u iznosu od 2000 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od šest mjeseci. Sud je vozaču odredio kaznu zatvora od 10 dana uvjetno na jednu godinu, te zaštitnu mjeru od šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije, nakon stjecanja prava.   

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba