Vozačica (47) osumnjičena za pomaganje u pokušaju ubojstva

PUCNJAVA U ŠPANSKOM: Radi se o nerazriješenim dugovanjima?

Objavljeno: 27.02.2023.

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom zbog sumnje u pomaganje ubojstva u pokušaju. Priopćila je to zagrebačka policija dodavši kako je osumnjičena prema prethodnom dogovoru sa počiniteljem putem mobitela kontaktirala 44-godišnjaka i dogovorila sastanak na području Ulice Dobriše Cesarića.

Nedugo zatim osumnjičena i počinitelj su se BMW-om dovezli do dogovorene adrese da bi potom došlo do verbalnog sukoba između 44-godišnjaka i muškarca koji je poznat policiji i za kojim se intenzivno traga. Naime, dotični je ispalio hitac iz vatrenog oružja i ozlijedio 44-godišnjaka, a zatim u BMW-u pobjegao zajedno s 47-godišnjakinjom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Poznati kriminalist Željko Cvrtila je za dnevnik RTL-a ispričao kako ne smatra da je riječ o naručenom ubojstvu, barem sadašnjim informacijama.

– Vjerojatno bi bilo više počinitelja, bilo bi planirano. Vozilo bi bilo ukradeno, kasnije spaljeno. Policija ne bi odmah imala registarsku oznaku, bilo počinitelja ili nekog drugog – objasnio je Crvtila.

– Vjerojatno se radi o nerazriješenim dugovanjima, vjerojatno se žrtva i počinitelj poznaju. Ne čini mi se ni da je riječ o sukobu jer bi netko primijetio da je bila tuča ili svađa… Teško je pronaći počinitelja kad je riječ o naručenom ubojstvu. Ovdje će očito biti puno lakše jer se zna vozilo, zna se registarska oznaka i u svakom slučaju zna se i vlasnik. Morat će reći kome je posudio vozilo, ako sam nije počinitelj – kaže Cvrtila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba