˝Nije potres u stranci˝

ŠEF STRANKE UMIROVLJENIKA: Stranka nam je jako stara, trebaju nam mladi članovi 

Objavljeno: 24.02.2023. zagorjeinternational

Povodom najave o rastu cijena predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Veselko Gabričević gostovao je na N1. 

– Za očekivati je određeni porast cijena, ali nadam se da neće biti tako drastično kao što neki najavljuju. Vlada je i ranije poduzela niz mjera kako bi se zaštitio standard umirovljenika. Znamo da su mjere na snazi do 1. travnja, za očekivati je da će, ako dođe do velikog udara cijena, vlada i tada intervenirati i pomoći onima koji su najugroženiji – komentirao je Gabričević.   

Osvrnuo se i na aplikaciju ‘Kretanje cijena’.  

– Nisam od onih koji će moći kupovati obveznice jer nemam u pričuvi sredstava, živim s mirovinom od prvog do prvog, pokrivam se. A ta aplikacija, mislim da će pomoći onima koji teško sastavljaju kraj s krajem. Njima je svaki cent važan. Daleko više umirovljenika se služi novim tehnologijama nego što to neki misle. Mobitel je na svakom koraku – kazao je u emisiji Gabričević.  

Predsjedništvo HSU-a isključilo je u ponedjeljak Silvana Hrelju iz stranke zbog sudjelovanja na skupu koalicije stranaka Umirovljenici zajedno, no Hrelja kaže da je na skup došao kao saborski zastupnik i predstavnik umirovljenika, a HSU-u je poručio ˝neka rade što hoće˝.  

– Nije potres u stranci. Stranka ne može ovisiti o jednom čovjeku. HSU je i dalje parlamentarna stranka, jedino što naš saborski zastupnik nije više član stranke. Ja sam primio dužnost predsjednika od Hrelje 8. prosinca 2020. i odmah na prvom zajedničkom sastanku sam mu predložio da bismo niz problema i pitanja koja pritišću umirovljenike lakše riješili kad bi naš saborski zastupnik dao potporu vladajućoj većini – rekao je Gabričević.   

Također se je ovim putem osvrnu na stanje kadra u stranci, kojeg prema njemu, treba pomladiti stranku.   

– Na nama je da ojačamo kadrovski stranku, pomladimo stranku, da se borimo i za buduće umirovljenike jer možda njih čekaju teži dani i mi smo na zadnjim izborima u stranci dosta pomladili stranku. Imamo dosta novog kadra, ljudi koji su spremni raditi, dovoditi mlađe ljude i da objašnjavamo ciljeve mladima kako bi se mladi priključili. Stranka nam je bila jako stara, i dalje je, trebaju nam mladi članovi – zaključio je Gabričević.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba