'Probudili se' inspektori, njihov prvi čovjek kaže da je ovo samo početak

Uskoro kreće uklanjanje bespravnih objekata na hrvatskoj obali – prvo na redu njih 14 u Istri

Objavljeno: 22.02.2023. zagorjeinternational

– U Istri za 15-ak dana kreće rušenje bespravnih objekata. Stranke su obaviještene, sva rješenja su izdana, a prvi na listi su Umag, Ližnjan i Rovinj – rekao je glavni državni inspektor Andrija Mikulić za Dnevnik Nove TV. – Na području Istre uklanjat će se 14 objekata. Tri su na području Umaga, pet na području Rovinja i šest na području Ližnjana. I to je tek početak rušenja. U samo posljednjih 10 dana na području oko grada Vodnjana zatvoreno je 45 gradilišta. U konačnom obračunu s ilegalnom gradnjom dižu se i dronovi. Snima se svaki pedalj. Onda usporedimo s brojevima iz katastra i usporedimo sa snimkom preleta. Kad imamo ta tri nivoa, onda vidimo je li stanje na parceli još takvo ili ima promjena – rekao je Mikulić.

U Istru su prošli tjedan stigla još četiri građevinska inspektora koja češljaju teren, a komunalni redari navodno već mjesecima ne miruju.

Na području Vodnjana izdano je više od 20 rješenja na uklanjanju.

– Čekamo povratnicu i u osam dana od povratnice idemo na teren da provjerimo kakvo je stanje. Ako nije uklonjeno, kreće upravni postupak – rekao je Edi Pastrovicchio, gradonačelnik Vodnjana. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba