USKOK u policijskoj postaji u Novom Marofu

DI SU PARE? Jednu se policijsku službenicu sumnjiči zbog nestanka veće količine novca. Udaljena je s dužnosti

Objavljeno: 19.02.2023. zagorjeinternational

U subotu se pojavila vijest da je u prostorije policije u Novom Marofu stigao USKOK zbog nestanka novca. Naime, prilikom nedavnog postupanja službenici policijske postaje su privremeno oduzeli veću količinu novca i za to su izdali odgovarajuću potvrdu. Novac je zatim trebao biti u kasi postaje na čuvanju sve do odgovarajućeg rješenja o njegovoj sudbini jer se utvrdilo da je ukraden. Međutim, nije jasno čuva li se ili ne, prenosi 24sata.

Portal Varaždinske vijesti doznaje da su neki službenici bili na ispitivanju zbog novca, ali i da se o tome ne govori te se napominje da još nije isključeno da je novac nestao.

O cijelom se slučaju sada oglasila i PU varaždinska.

– U tijeku je provođenje izvida zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba položaja i ovlasti. Odmah po saznanju o nestanku novca, poduzete su sve zakonom propisane mjere i radnje, kao i izvanredni nadzor u navedenoj Policijskoj postaji te da je načelnik Policijske uprave varaždinske rješenjem udaljio iz službe jednu policijsku službenicu zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti. Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske, provodi daljnje izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog kaznenog djela – napisali su iz PU varaždinske. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba