Gradonačelnik Neven Bosilj:

“Sva dječja igrališta u Varaždinu bit će popravljena, obnovljena, sigurna i spremna za naše mališane”

Objavljeno: 18.02.2023. Alen Brodar

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, njegov zamjenik Miroslav Marković i pročelnik Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo Vlado Podbrežnički u petak su obišli radove na uređenju novog dječjeg igrališta u Gojancu i novog košarkaškog igrališta u produžetku Istarske ulice.

– Iako se velika pažnja posvećuje uređenju centra grada, puno ulažemo i u prigradska naselja. U ovom trenutku radimo igralište u Gojancu, međugeneracijski park u Poljani Biškupečkoj vrijedan više od 20 tisuća eura i košarkaško streetball igralište iza Kućanske rampe u 2. Mjesnom odboru vrijedno 45 tisuća eura – rekao je gradonačelnik.

Najavio je kako će završetkom radova Gojanec dobiti jedno od najmodernijih igrališta u Varaždinu:

Centar života

– Vrijednost radova je oko 65 tisuća eura. Područje uz igralište će se i hortikulturno urediti, zasaditi drveća, postaviti klupice i vjerujem da će ovo postati centar života u Gojancu gdje će se ljudi moći okupljati, boraviti sa svojom djecom – kazao je, dodajući da se završetak radova očekuje kroz najkasnije mjesec dana.
Na dječjem igralištu u Gojancu planirano je ugraditi njihalice na opruzi za jedno dijete i vrtuljak kao dio za najmlađe korisnike od dvije do pet godina, njihalicu na jednoj opruzi za četvero djece, podni trampolin i skakalicu na tri opruge kao dio za korisnike od pet do osam godina, košara-ljuljačka i dupla klackalica za četvero djece kao dio za korisnike od osam do 12 godina. Ovi sadržaji se dodaju postojećem kombiniranom igralu koje sadrži dvostruku ljuljačku, tobogan i penjalicu. Površina platoa igrališta izvodi se od antitraumatske gumene podloge kojom se omogućuje sigurnost pri korištenju. Vrijednost projekta je 490 tisuća kuna, odnosno 65 tisuća eura, a projekt je dijelom sufinanciran iz mjere 7.4. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.
Košarkaško igralište u produžetku Istarske ulice u II. MO Varaždin bit će dimenzija 15×11 metara, s jednim košem (3×3). Izvest će se na podlozi od kamenog materijala završno asfaltiranog. Završna obloga bit će lijevana gumom za sportske terene. Površina uređenog terena iznosit će 238 kvadrata, a ostali dio parcele će se ozeleniti. Vrijednost projekta je 280 tisuća kuna, odnosno 37 tisuća eura, a financirano je u cijelosti iz proračunskih sredstava Grada Varaždina. Radovi će završiti u roku 14 dana.

Radovi će kasniti

Gradonačelnik je kazao kako Grad Varaždin već ima spreman ambiciozan plan dogradnje, odnosno zamjene dotrajalih igrala, koji će provesti gradska tvrtka Parkovi.

– Radovi koje smo sada obišli ugovoreni su prošle godine i u potpunosti ih možemo financirati jer su ugovori potpisani kad smo imali proračun. Napravili smo analizu svih 60-ak dječjih igrališta u Varaždinu, ali s obzirom na to da trenutno nemamo proračun, radovi na igralištima će kasniti i počet će se provoditi tek donošenjem proračuna. No, sva dječja igrališta u gradu Varaždinu bit će popravljena, obnovljena, sigurna i spremna za naše mališane – zaključio je Bosilj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba