Očekivano povećanje kapaciteta za 40 mjesta

SJAJNE VIJESTI: Općini Konjščina stiže 326.400 eura za dogradnju dječjeg vrtića 

Objavljeno: 15.02.2023. VH

Načelnica Konjščina Anita Krok potpisala je ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja za projekt Dogradnje i opremanja Dječjeg vrtića Konjščina.

– Iako je rekonstrukcija dječjeg vrtića 2017. trebala omogućiti svakom djetetu mjesto u vrtiću s područja općine, nažalost to se nije ostvarilo pa smo bili primorani prijaviti projekt dogradnje vrtića kako bi svako dijete ostvarilo pravo na predškolski odgoj i obrazovanje – kazali su iz Općine.

Razlika između broja rođene djece i one upisane u vrtić je 41 mjesto, stoga će se realizacijom ovog projekta dograditi prostori za dvije nove jedinice. Radi se o dodatnih 312 metara kvadratnih neto površine, a time će se kapacitet vrtića povećati za 40 mjesta.

Projekt dogradnje obuhvaća izgradnju dodatne dvije jedinice za boravak djece u prizemlju sa svim potrebnim pratećim sadržajem (sanitarije, garderobe, predprostori, spremište i natkrivene terase). Dogradnja čini funkcionalnu cjelinu s postojećim vrtićem te u minimalnom opsegu zadire u postojeću strukturu građevine zbog stvaranja jedinstvene cjeline. Dograđeni dio će se priključiti na postojeće sustave grijanja, hlađenja, vodovoda i odvodnje te elektroinstalacija.

Općina će kroz projekt dobiti 326.400 eura bespovratnih sredstava, dok će ostatak do pune cijene radova Općina pokriti iz proračuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba