Određena im je i visina jamčevine

Hrvati optuženi za trgovinu djecom u Zambiji branit će se sa slobode

Objavljeno: 14.02.2023. zagorjeinternational

Na sudu u Zambiji, u gradu Ndoli, danas se održava rasprava uhićenim Hrvatima protiv kojih je podignuta nova optužnica zbog sumnje u pokušaj trgovanja djecom, a na današnjem je ročištu donesena odluka o puštanju iz pritvora, prenosi Večernji list.

Hrvatima je odobrena jamčevina i moći će se braniti sa slobode. Svaki od njih morat će platiti 20.000 zambijskih kvača, odnosno oko 1000 dolara, a putovnice će morati ostaviti u imigracijskom uredu te regulirati privremenu boravišnu dozvolu.

Osim optuženih Hrvata, u slučaju se tereti i službenica za imigraciju Gloria Sondoyi Sakulenga, no ona nije boravila u zatvoru već u kućnom pritvoru.

Podsjetimo, prošli je tjedan podignuta nova optužnica protiv osmero Hrvata i protiv službenice imigracije u zračnoj luci Ndola zbog kaznenog djela trgovine djecom u pokušaju. Inače, četiri para iz Hrvatske su uhićena još u prosincu u zračnoj luci u Ndoli zbog sumnje na trgovinu ljudima, odnosno zbog sumnje u valjanost dokumenata o posvojenju maloljetne djece iz DR Konga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba