Prvo uređenje, potom suradnja

LOBOR: Radovi na turističkoj infrastrukturi u punom su zamahu 

Objavljeno: 07.02.2023. zagorjeinternational

Općina Lobor je koncem prošle godine donijela Strategiju razvoja turizma, pa je u skladu s tim sada počela s uređenjem komunalne infrastrukture. 

Kako je za Radio Stubicu rekla načelnica Ljubica Jembrih, Općina Lobor nije se uključila u Turističku zajednicu “Zlatni istok Zagorja” jer prvo želi urediti infrastrukturu i realizirati planove, a onda će biti spremna za turističku suradnju.

Jembrih je tako otkrila da je u tijeku rekonstrukcija i proširenje poučne staze kroz Zazidje, Svetišta Majke Božje Gorske sve do Cukovca i izvorišta vode, a radi se o projektu kojeg je sufinanciralo Ministarstvo poljoprivrede i koji bi trebao biti gotov kroz najviše dva mjeseca. 

Načelnica je istaknula i da je uređena sportska kuća u Cukovcu u kojoj će se održavati edukativne radionice za učenike, a dodala je i da je u tijeku izgradnja dječjeg igrališta te staze za rolanje u Vojnovcu, projekti sufinancirani iz Ministarstva regionalnog razvoja. 

Iako je puno projekata započeto, u Općini tu ne staju, pa je u pripremi i natječaj za izgradnju teniskih terena, također u Vojnovcu, za što će potporu dati LAG ‘Zeleni bregi’.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba