Radovi vrijedni gotovo 10 milijuna eura

Donja Stubica uskoro postaje veliko gradilište, gradonačelnik Gospočić moli građane za razumijevanje 

Objavljeno: 01.02.2023. zagorjeinternational

Donjostubički gradonačelnik Nikola Gospočić zamolio je građane za razumijevanje jer će na području grada u narednom periodu biti brojna gradilišta. Naime, svi projekti koji su u tijeku ili uskoro kreću u realizaciju, a vezani su za Fond solidarnosti, moraju biti završeni u roku od pet mjeseci, javlja Radio Stubica

Brojna će gradilišta biti otvorena na cestama na području Donje Stubice, pa i u samom centru, što će onemogućavati normalno odvijanje prometa. Također, prema riječima gradonačelnika, jedan od najvažnijih projekata zasigurno je Dvorac Stubički Golubovec koji će u budućnosti imati veliki značaj za turistički i gospodarski napredak grada. 

Nadalje, kreće i projekt obnove stare zgrade Caritasa, a nakon što bude izabran izvođač radova i provedena javna nabava, kreću i radovi na obnovi 12 dionica nerazvrstanih cesta. 

Grad je, u suradnji sa ŽUC-om, dobio i sredstva za obnovu županijskih prometnica, a jedno od problematičnijih gradilišta bit će ono na mostu u Vukšincu gdje će cesta biti u potpunosti zatvorena za promet te će mještani morati koristiti obilazne pravce, no jedan od tih pravaca će također uskoro biti saniran, cesta od raspela prema Andraševcu, no Gospočić poručuje da će se učiniti sve da ta dionica za vrijeme trajanja radova ne bude u potpunosti zatvorena. 

Vrijednost svih spomenutih radova, uključujući obnovu Fellerove zgrade, Pučkog otvorenog učilišta i crkve Presvetog Trojstva doseže 10 milijuna eura. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba