Ušli BMW-om na stazu, pa zapeli u snijegu, HGSS ih odbio izvući, a onda je krenuo užas

BRUTALNO PREMLAĆIVANJE NA PLATKU: MMA borci pretukli djelatnike HGSS-a i djevojku – imaju teške ozljede 

Objavljeno: 01.02.2023. zagorjeinternational

Prošlog je vikenda na Platku održan pravi sportski spektakl, Euro kup u skibikeu, skibobu, snowscootu i 3-Skiju, no sve je zasjenio neviđeni incident koji se zbio u nedjelju. Naime, trojica mladića koja su provela određeno vrijeme u obližnjem baru su u večernjim satima ispred bara u snijegu vježbali MMA tehniku hrvanja, a potom su oko 20,15 sati odlučili BMW-om driftati na stazi u neposrednoj blizini baze HGSS-a, piše Novi list.

Ubrzo nakon toga, BMW je zapeo u snijegu, a mladići ga nisu mogli otkopati. 

U ranije spomenutom baru su boravili i HGSS-ovci, od kojih je jedan krenuo u bazu na spavanje, a tada su mu prišli djevojka i mladić sa zahtjevom da im motornim sanjkama izvuku BMW iz snijega, na što im je odgovorio da ne može i da ide spavati. Mladić ga je tada nokautirao i on je ostao ležati u nesvijesti.

Incidentu je iz obližnjeg bara svjedočio i jedan od gostiju koji je odmah dotrčao u pomoć i pokušao odvojiti mladića od djelatnika HGSS-a, no mladić nije odustajao. Ubrzo su mu se pridružila i druga dvojica putnika iz BMW-a, a tada je dotrčao i drugi član HGSS-a u pomoć, no i on dobiva snažan udarac u glavu te ostaje na tlu. Situacija je eskalirala jer se prvi ozlijeđeni član HGSS-a probudio i sjeo ne bi li došao k sebi, ali je tada zaradio s leđa udarac nogom u glavu te se više nije znalo je li uopće živ. Najbliži pomagači su mu pokušali izvući jezik, dati kisik i oživljavati ga, a istovremeno su prvog koji je istrčao u pomoć iz bara napala dvojica putnika iz BMW-a, prvo šakama, a potom su ga bacila na pod i nastavila ‘cipelariti’, piše Novi list.

U pomoć je dotrčala i jedna žena, no i ona je zaradila četiri udarca u glavu i pala na pod.

Mladići iz BMW-a su nastavili cipelariti pomagača cijelo vrijeme uz vikanje:

– Mi smo borci. Znate vi tko smo mi – vikali su. 

U to je vrijeme došla hitna po teško ozlijeđenog HGSS-ovca i policija koja je odvela trojicu divljaka. Pušteni su iz pritvora, a po vozilo su poslali izaslanika koji je platio GSC-u 265 eura da izvuče auto. 

Kako doznaje Novi list, HGSS-ovac koji je bio prvi na udaru zaradio je potres mozga i ozljedu vratne kralježnice te se ne sjeća incidenta, pomagač koji je prvi stigao u pomoć ima slomljenu ruku i brojna natučenja, a žena koja je pristigla u pomoć ima unutarnje krvarenje u plućima.

Istraga je u tijeku. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba