Pa da čovjek ne povjeruje! Svu dokumentaciju objavila je javno

Frizerka dobila kaznu od 3000 eura jer je podigla cijenu za 36 centi

Objavljeno: 20.01.2023. zagorjeinternational

Prisjetimo se – premijer Vlade RH Andrej Plenković je u utorak na saborskom aktualcu rekao kako je Državni inspektorat za subjekte koji su se kod uvođenja počeli ponašati po nepoštenim poslovnim praksama izrekao 151 novčanu kaznu, koje iznose 234.000 eura. Među kažnjenima je i frizerka koja je rješenje inspektorata objavila u Facebook grupi Udruge Glas poduzetnika požalivši se kako su se fokusirali na “povećanje” cijena, a da su ignorirali cijene koje su u cjeniku “zaokružene” na niže. 

Kaže kako je i poskupljenje potkrijepila dokazom o povećanju troškova Čistoće i struje u Zagrebu te su joj, kako je objavila, odrezali kaznu od 1990,84 eura za okrivljenu pravnu osobu i još 1327,23 eura za okrivljenu odgovornu osobu.

– Najlakše je udariti po malim ljudima, kad ćete krenuti na trgovce i malo veće ribe – pitaju se u komentarima ispod objave.

FOTO: Facebook/Udruga Gas poduzetnika

U prekršajnom nalogu piše kako su inspektori kontrolirali cijene njenih usluga na dan 31. prosinca te prve račune u ovoj godini. Utvrdili su da je povećala cijenu bojenja i frizure kratke kose i to za 0,45 posto. Naime, ona je bojenje koje je koštalo 150 kuna konvertirala u 20 eura, a ne 19,91. Isto su nepravilnim ocijenili i žensko šišanje koje je bilo 50 kuna (6,64 eura) koje je konvertirala u 7 eura.

U rješenju isto navode da je frizerka izjavila kako je dijelu usluga snižena cijena, a da i frizuru, koja je koštala 50 kuna, sada naplaćuje 4 eura, što je znatno niže. 

FOTO: Facebook/Udruga Gas poduzetnika

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba