Još jedan dokaz u transparentnom i zakonitom rješavanju bala

BOSILJ: Uvjeren sam u to da će novi saziv Gradskog vijeća podržati ovo rješenje

Objavljeno: 20.01.2023. zagorjeinternational

Nakon što je T&H invest d.o.o. u kolovozu prošle godine izjavio žalbu u kojoj osporava zakonitost dokumentacije o nabavi u otvorenom postupku javne nabave ‘Sanacija zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji Gospodarska zona Brezje naručitelja Grada Varaždina’, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave svojim je rješenjem od 28. rujna 2022. tu žalbu odbila kao neosnovanu.

Žalitelj T&H invest d.o.o., nezadovoljan rješenjem Državne komisije, zakonitost dokumentacije pokušao je osporiti zahtjevom za poništavanjem rješenja, pokrenuvši upravni spor pred Visokim upravnim sudom Republike Hrvatske. Visoki upravni sud je presudom Poslovni broj: UsII-209/22-7 potvrdio rješenje Državne komisije te odbio tužbeni zahtjev za poništavanje rješenja Državne komisije i ocijenio ga kao neosnovan, čime je potvrđena zakonitost provedenog postupka javne nabave.

Presudu je komentirao i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj.

– Ništa ne može osporiti da je cijeli postupak za rješavanje bala u Brezju koji je Grad Varaždin proveo u suradnji sa svim državnim tijelima, u potpunosti transparentan i zakonit. Ova presuda još je jedan dokaz tome. Usprkos svom trudu koji ulažu da nas spriječe i zaustave oni koji su protiv daljnjeg razvoja grada Varaždina, protiv rješavanja bala, protiv interesa naših građana, nećemo odustati. Od prvog koraka kojeg sam poduzeo kao gradonačelnik, sastanka u Ministarstvu gospodarstva i Fonda za energetsku učinkovitost 2021. godine, do otvorenog postupka javne nabave, vodi me isključivo dobrobit ovog grada. Naši sugrađani to vide i njihova podrška mi je najvažnija. Uvjeren sam u to da će novi saziv Gradskog vijeća podržati ovo rješenje i da će bale u Varaždinu postati povijest – rekao je gradonačelnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba