Pobjeda protiv Maroka je imperativ, no možda neće biti dovoljna

SP U RUKOMETU: Evo što treba Hrvatskoj kako bi se domogla četvrtfinala

Objavljeno: 16.01.2023. zagorjeinternational

Nakon iznenađujućih rezultata prvog kola Svjetskog prvenstva u rukometu, u kojem je SAD pobijedio Maroko, a Egipat Hrvatsku, uslijedilo je drugo kolo koje je donijelo nešto očekivanije rezultate pobjedama favorita. Kako sada stvari stoje, Hrvatska je na drugom mjestu koje je u četvrtak vodi u napad na Dansku. 

S obzirom na veliki poraz od Egipta (- 9), Hrvatska više ne ovisi sama o sebi, odnosno, možda joj neće biti dovoljne sve pobjede do kraja. Primjerice, u slučaju pobjede Danske nad Egiptom i pobjeda tih dvaju reprezentacija u drugim utakmicama, formirao bi se krug od tri reprezentacije s po osam bodova i u tom bi slučaju odlučivala gol-razlika u tim utakmicama. A tu je i rezultat od -9 protiv Egipta koji je već sad ogroman problem za Hrvatsku. 

Dakle, želi li zadržati realnu šansu da završi na prvom ili drugom mjestu, Hrvatska kao ‘autsajder’ u Malmöu, gradu u kojem će Danci imati glasnu podršku navijača (45 minuta od Kopenhagena), mora ganjati pobjedu visokom razlikom. Koliko visokom? To ne može znati jer bi Danska i Egipat trebali igrati tek u posljednjem kolu u ponedjeljak, kad će znati što komu paše za prolazak, možda i birati protivnika iz druge skupine. Odnosno, izbjegavati Švedsku.  

U teoriji, ako Hrvatska pobijedi Dansku najmanje deset razlike, poništit će minus u eventualnom krugu i sama odlučivati o svojoj sudbini. Za neke realnije scenarije, Hrvatskoj treba pobjeda od najmanje pet golova razlike (tad bi nam vjerojatno odgovarala samo minimalna pobjeda Danske nad Egiptom). Plus šest znači da nam je prihvatljiva pobjeda Danske nad Egiptom do dva gola razlike, piše 24sata
 
Utakmica protiv Maroka je na rasporedu u utorak u 20.30 sati. Podsjetimo, Hrvatska je već bila u sličnoj situaciji kada je 2016. gosine uspjela nadoknaditi gol razliku u utakmici s Poljskom.   

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba