ZNATE LI ŠTO JE KRIO SAUNA? Evo gdje se nalazi jedina 'well being' oaza u Zagorju

ZA SAMO TRI MINUTE IZGUBITE I DO 800 KALORIJA! Zatezanje kože, gubljenje celulita i oporavak organizma u jednom tretmanu

Objavljeno: 15.01.2023. zagorjeinternational

Posljednjih godina krioterapija je stekla ogromnu popularnost. Kriosaune, krio kabine, krio sobe i drugi krioterapijski uređaji koriste se u gotovo svim zemljama širom svijeta. Prije svega, koriste ih sportaši koji se trebaju održavati u najboljoj fizičkoj formi kako bi bili u stanju izvesti maksimum svojih sposobnosti. Sportski stručnjaci odavno su razvili programe pripreme za natjecanja, kao i oporavak nakon teških vježbi i brže ozdravljenje nakon ozljeda.

Možda i najpoznatiji sportaš današnjice Cristiano Ronaldo veliki je pobornik krio saune i krio tretmana za regeneraciju, za koju kaže da je velik dio tajne njegove dugovječnosti na najvišoj razini profesionalnog sporta. Ronaldo igra kao da ima led u žilama pa njegova tajna i ne čudi.

Novopečena superzvijezda saudijskog Al Nassra u kojem je dobila najbogatiji ugovor u povijesti sporta, je na Instagramu objavila video na kojem se vidi kako se svlači prije nego što ulazi u komoru na -100 stupnjeva. Ronaldo često podliježe tretmanima oporavka i rehabilitacije – krioterapija, nečemu što redovito prakticira od 2013. godine, a krio saunu ima čak instaliranu i u svojoj vili.

Kao i mnoge druge tehnologije, krioterapija je došla u naš svakodnevni život iz sportske domene. Sada je teško naći osobu koja nije čula o blagotvornim djelovanjima hladnih temperatura na naša tijela. Svake godine, sve više i više kriosauna dostupne su za javnu uporabu, a krioterapija je prestala biti nešto neobično. Široko se koristi u terapeutske i kozmetičke svrhe.

Jedini u Krapinsko – zagorskoj županiji, a i dosta šire, krio saunu ima Body Concept iz Zaboka. Jedan tretman traje tri minute te se za ‘obične’ rekreativce, ako nema nikakvih problema i većih bolova, preporuča jednom mjesečno, a ako postoji neki problem u smislu oporavka, radi se ubrzani tretman, jednom tjedno dva do tri tjedna zaredom, nakon čega se radi duža pauza.

– Ono što je zanimljivo, pogotovo za žensku populaciju, jednim tretmanom u krio sauni gubi se i do 800 kalorija, a ujedno se pomlađuje koža, povećava se proizvodnja kolagena čime se zaglađuju pore te se gubi celulit. Za rekreativce odlično je za ‘well being’, odnosno za reset organizma, dok za sportaše znači ubrzanu regeneraciju nakon napora – kaže nam Ana Lež, vlasnica Body Concepta, na čijim se Facebook i Instagram stranicama možete detaljnije informirati o blagodatima i prednostima krio saune te se naručiti na svoj prvi tretman.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba