Ugovore potpisali direktorica Matuša i župan Kolar

Krapinsko – zagorska županija će ove godine sufinancirati rad Poduzetničkog centra KZŽ s 238.000 eura 

Objavljeno: 14.01.2023. zagorjeinternational

Župan Željko Kolar i direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko – zagorske županije Helena Matuša potpisali su ugovore o županijskom sufinanciranju rada Poduzetničkog centra KZŽ za 2023. godinu i za doznačivanje novčanih sredstava za obavljanje poslova upravljanja Poslovno tehnološkim inkubatorom Krapinsko – zagorske županije.

Županija je ovim ugovorima Centru dodijelila 238.300 eura (1.795.471,35 kuna), od čega se 155.300 eura (1.170.107,85 kuna) odnosi na sredstva za obavljanje poslova upravljanja Poslovno tehnološkim inkubatorom te 83.000 eura (625.363,50 kuna) za sufinanciranje rada Poduzetničkog centra.

Župan Kolar je istaknuo kako će ove potpore doprinijeti daljnjem jačanju konkurentnosti zagorskog gospodarstva, razvoja poduzetničkog ekosustava i start-up mreže. 

– Kroz ulaganje u rad Poduzetničkog centra, Županija pruža sustavnu podršku razvoju obrtništva i poduzetništva na svom području. Centar provodi programe koji su u skladu s razvojnim trendovima i predstavljaju odmak od tradicionalnog pristupa i ustaljenih modela potpore. Veliku pažnju pridaju edukacijama, izrađeni su akceleracijski programi, kao i program e-učionica investicijske spremnosti koja je namijenjena transformaciji ideje u održivi poslovni model – naveo je župan Kolar te naglasio kako je u Krapinsko – zagorskoj županiji uspostavljen efikasan poduzetnički ekosustav s ciljem što boljeg i učinkovitijeg iskorištavanja svih potencijala za kvalitetan rast i razvoj poduzetništva te provedbu gospodarske politike.

Direktorica Matuša zahvalila je Županiji na udijeljenim sredstvima.

– Hvala Županiji što je i ove godine osigurala sredstva za rad Poduzetničkog centra, prvenstveno za upravljanje Poslovno – tehnološkim inkubatorom gdje planiramo upotpuniti cijelu infrastrukturu i ponuditi nove programe za poduzetnike s područja naše županije, ali i šire. Drugi dio financiranja odnosi se na redovan rad Poduzetničkog centra, koji će poduzetnicima i dalje pružati kompetentne savjetodavne usluge za pripremu i provedbu njihovih projekata te im osigurati razne radionice i pristup informacijama, a treba istaknuti da ćemo izraditi i plan upravljanja poslovnim zonama te dakako biti aktivni na privlačenju ulaganja – poručila je Matuša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba