ZAOKRUŽENA PRIČA: Pomoćni objekt NK Straže ovih dana dobio i uporabnu dozvolu, zajedno s rasvjetom radi se o investiciji od 5,4 milijuna kuna

JUTRIŠA: Sada imamo vrhunsko zdanje i vjerujem da su sretni svi koji koriste taj objekt, a i oni koji ih dolaze gledati kako igraju

Objavljeno: 13.01.2023. Alen Brodar

Priča oko nogometnog igrališta NK Straže u Lastinama ovih je dana i službeno završena. 
Kako nam je rekao načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša, radi se o izgradnji pomoćnog objekta, koji je, osim sa svlačionicama za igrače i suce, prostorijom za sastanke i analize te kotlovnicom, oplemenjen dodatnim sadržajima, kao što je uređaj za pročišćavanje otpadnih voda iz samog objekta i sabiranje procjednih voda te vraćanje istih za zalijevanje terena. Također, izgrađena je i rasvjeta terena, za mogućnost igranja noćnih utakmica. 

Čak 38 pilota

– Možemo slobodno reći da je kompletan projekt, sa svim sadržajima koji su napravljeni, bio izuzetno zahtjevan, budući da se radi o trusnom terenu te je moralo biti ugrađeno 38 pilota promjera 40 centimetara, do dubine od pet metara. To zapravo znači da kompletan objekt leži na pilotima i da je u zemlji gotovo pola cijene onoga što je iznad zemlje. Ipak, uspjeli smo to na zadovoljstvo sviju uspješno privesti kraju – kazao je načelnik Jutriša, objasnivši da su bili potpomognuti od strane Ministarstva turizma i sporta sa 850.000 kuna, dok je cijena čitavog projekta, zajedno s rasvjetom 5,4 milijuna kuna. 

Visoki standardi

– Ovih je dana završen tehnički pregled i dobili smo uporabnu dozvolu. Ponosni smo na to da smo od 2009. godine, otkad se tamo igra nogomet, a koristili su se kontejneri, sada dobili sadržajno daleko jače elemente, a glede kvalitete, zadovoljeni su izuzetno visoki standardi. Ti standardi HNS-a ‘natjerali’ su nas da se napravi i ono što možda i nije bilo prvotno zamišljeno, ali sada imamo vrhunsko zdanje i vjerujem da su sretni svi koji koriste taj objekt, od onih najmanjih, pa do seniora. Radi se o 120-ak izravno uključenih u aktivnosti u klubu, a naravno da su tu onda i tate, mame, djedovi i bake te svi ostali koji dolaze gledati utakmice, pa čak i treninge, svih uzrasta naše NK Straže – zaključio je Jutriša. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba