Netko je na splitskoj plaži Bačvice ostavio predmet čija je cijena vrtoglava, za njega se može kupiti novi auto

˝Onaj koji ga je ostavio je teži krkan˝

Objavljeno: 30.12.2022. zagorjeinternational

Na splitskoj plaži Bačvice osvanuo je pomalo neobičan prizor… Naime, netko je ostavio koncertni klavir iz 19. stoljeća, a fotografija je objavljena u Facebook grupi Split i oko Splita.

– Na Bačama, ako netko želi, neka dođe i pokupi ovaj stari pianoforte. Stoji tako otužno na kiši. Ovo je pravi glazbalocid – stoji u opisu fotografija.

˝Ajmeeee koja šteta˝, ˝Ma ja ću poludit…pa di je ovo točno?˝, ˝Kako se može nešto učinit?˝, ˝Užas! Uskoro će spaljivat knjige ko Hitler.˝, ˝Ček meni nije jasno kako nitko nije vidio osobu tj. više njih koji su ovo ostavili na Bačama???˝

– Radi se o koncertnom klaviru iz 19. st. I u oštećenom stanju cijena mu je vrtoglava- može se kupit novi auto. – napisala je autorica fotografija.

Kako piše Morski.hr, radi se o instrumentu koji je proizvodio Alois Girikowsky u Beču, i to od 1853. do 1893., čije su tipke izrađene od slonovače. Beč je bio centar proizvodnje klavira u 19. i početkom 20. stoljeća, a mnogi proizvođači iz tog grada su bili poznati po kvaliteti svojih proizvoda. Proizvodnja klavira i drugih glazbala bili su u to doba važan dio industrije u Beču.

Među poznatim proizvođačima iz Beča su Johann Andreas Stein, Ignaz Bösendorfer i Johann Baptist Streicher. Girikowsky & Sohn je bila jedna od obiteljskih tvrtki koja se bavila proizvodnjom klavira u Beču u to vrijeme.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba