ZA DEFICITARNOST: Županijsko ulaganje u obrazovanje

U Konjščinu stigao 746.820 vrijedan kamion za praktičnu nastavu, a krenut će i izgradnja novog poligona

Objavljeno: 29.12.2022.

Kamion s prijeđenih 101.583 kilometara marke MAN, TGL model, proizveden 2019. godine i vrijedan 746.820 kuna s PDV-om stigao je u srijedu u Srednju školu Konjščina kako bi učenici koji se školuju za zanimanje vozača mogli kvalitetnije obavljati praktičnu nastavu. Kamion je nabavaljen putem javnog natječaja na kojeg se javio samo jedan ponuđač i to tvrtka ‘BMD stil’ iz Bedenice.

Načelnica Općine Konjščina Anita Krok istaknula je kako je veseli što je Krapinsko – zagorska županija ponovno prepoznala potrebu da svoja sredstava usmjeri u Srednju školu Konjščina kojoj je ovo vozilo bilo prijeko potrebno.

– Općina je krajem ove godine napravila darovni ugovor prema Srednjoj školi u kojem je darovala česticu zemljišta za budući poligon, a ostatak zemljišta je financirala Županija. Vjerujem da će SŠ Konjščina opravdati to povjerenje i da će Županija i dalje ulagati u obrazovanje u Konjščini – rekla je načelnica Krok, dok je ravnateljica Milojka Ratajić napomenula kako su do sada imali kamion u najmu pa će ovaj novonabavljeni, vlastiti kamion puno značiti.

– Ove godine imamo 16 učenika za tu praktičnu nastavu, za iduću godinu 18 i naravno da planiramo da će ubuduće ta brojka rasti – rekla je ravnateljica Rataić, dodavši kako će im ovo vozilo biti od velike pomoći i zahvalila svima koji su to omogućili.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je zanimanje vozača deficitarno u Krapinsko – zagorskoj županiji i da su svi koji su upisali to zanimanje i javili se za županijsku stipendiju, tu stipendiju i dobili.

– I dalje se trudimo kao osnivač osigurati najbolje moguće uvjete za školovanje i obrazovanje naše djece. U ovoj školskoj godini imamo 18 učenika stoga smo odlučili kupiti i ovaj kamion za praktičnu nastavu. On je 2019. godine, ali izgleda kao novi, a na njemu su i duple komande koje su potrebne za održavanje nastave i to je, rekao bih, odlična kupovina. Ono što treba napomenuti jest da, kako bi ovaj kamion bio u punoj funkciji, treba sagraditi i novi poligon. Županija je u proračunu osigurala još dodatnih 900 tisuća kuna za samu izgradnju i opremanje poligona – rekao je župan i dodao kako je od 900 tisuća kuna, neiskorišteno ostalo oko 153 tisuće kuna pa će ta sredstva čuvati također za uređenje poligona.

Direktor tvrtke ‘BMD stil’ Mario Bedeković izrazio je zadovoljstvo nabavom novog kamiona te ovom prilikom istaknuo kako se nada da će učenici koji se u Srednjoj školi Konjščina školuju za vozača uskoro raditi i u njegovoj tvrtci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba