U organizaciji GDCK-a Novi Marof

Najpotrebitijima podijeljeno čak 4,2 tone hrane i higijenskih potrepština 

Objavljeno: 27.12.2022. zagorjeinternational

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof povodom božićnih i novogodišnjih blagdana pripremilo je i podijelilo pakete pomoći za osobe u socijalnoj potrebi na području svojeg djelovanja, a koje obuhvaća gradove Novi Marof i Varaždinske Toplice te općine Ljubešćicu, Breznički Hum, Breznicu i Visoko.

Podjela paketa počela je u Tjednu solidarnosti i trajala je do 22. prosinca, a kroz navedeno razdoblje je podijeljeno 200 prehrambeno-higijenskih paketa pomoći teških ukupno 4,2 tone, ukupne vrijednosti 54.100 kuna. Hrana i higijena za pripremu paketa osigurane su iz donacija građana prikupljenih u akciji “Solidarnost na djelu 2022.“, iz donacija pravnih osoba te iz vlastitih sredstava GDCK-a Novi Marof.

Pakete pomoći primile su osobe u socijalnoj potrebi, odnosno korisnici zajamčene minimalne naknade, osobne invalidnine, obitelji s više djece, samohrani roditelji, roditelji njegovatelji, samačko ili dvočlano staračko kućanstvo i raseljene osobe iz Ukrajine u kolektivnom smještaju ‘DOM 2’ u Varaždinskim Toplicama i privatnom smještaju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba