Zagorski veterani sudjelovali na 16. 'Božićnom raftingu' na Mrežnici

NA CILJU SKOČILI U RIJEKU: “Druženje je bilo nezaboravno, vidimo se dogodine!”

Objavljeno: 27.12.2022. zagorjeinternational

Nakon dvogodišnje pauze izazvane korona virusom, ove je godine po 16. put, u organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti Duga Resa, na samo Štefanje organiziran i proveden tradicionalni ‘Božićni rafting’ na Mrežnici, uzvodno od Duge Rese. Posveta ovogodišnjeg raftinga, na kojem je sudjelovalo stotinjak raftingaša iz cijele Hrvatske, bila je podizanje svijesti o očuvanju Mrežnice u sveobuhvatnom procesu zaštite te prelijepe i jedinstvene hrvatske rijeke.

Očuvanje Mrežnice

Na spustu su s veseljem sudjelovali i zagorski veterani iz Hrvatskog časničkog zbora Hrvatskog zagorja i 103. brigade HV, a društvo na čamcu, raftu, bili su im veterani iz 14. domobranske pukovnije HV Slunj i karlovačke 110. brigade HV.
– Po zaduživanju i oblačenju neoprenskih odijela, raftingaši su otisnuli od obale u Belavićima oko 11 sati te nakon plovidbe živopisnim dijelom Mrežnice, uživanju u spustu i prelasku preko slapića, a onda i međusobnom druženju na usputnom odmorištu na polovici puta, dobre volje stigli na cilj kod Gradskog kupališta Duga Resa oko 13 sati. Slijedilo je druženje uz zakusku, kuhano vino, gemište i fritule. Svaki je sudionik raftinga za uspomenu ponio sa sobom kapu Djeda Mraza koju je nosio tijekom spusta, prigodnu šalicu i magnet – ispričao je jedan od sudionika raftinga Zdravko Senčar, dodajući da je vrijeme ove godine bilo izrazito naklonjeno raftingašima, a za ovo doba godine i neuobičajeno je ‘topla’ Mrežnica, osim za rafting, taman bila i primamljiva za masovni skok u vodu većine raftingaša po dolasku na cilj.

Prigodna zahvala

Zagorski su se veterani na kraju zahvalili organizatorima raftinga na pozivu, prijemu i gostoprimstvu te odličnoj organizaciji i provedbi raftinga. Na povratku u Zagorje, svi sudionici raftinga složno su zaključili da je druženje bilo nezaboravno i da će nagodinu ponovno sudjelovati na njemu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba