ČOVJEK VELIKOG SRCA: Hrvatski branitelj KBC-u Rijeka donirao više od 100.000 kuna

“Život je jedan i upravo su liječnici ti koji su zaslužni što ja danas još uvijek imam svoj”

Objavljeno: 25.12.2022. zagorjeinternational

Zavod za kardiotorakalnu kirurgiju Klinike za kirurgiju KBC-a Rijeka u petak je primio iznimno vrijednu donaciju hrvatskog branitelja Muhameda Hubanića Hame (75) iz Medulina.

Naime, nakon što su mu riječki liječnici spasili život, on je, u znak zahvale, donirao više od 100.000 kuna kojima su kupljeni brojni uređaji koji će biti od koristi operacijskoj sali, Zavodu za kardiotorakalnu kirurgiju i Klinici za kirurgiju u cjelini.

75-godišnjak je na operacijskom stolu završio nakon teškog srčanog udara, a potom i nakon što su se javile komplikacije kada je pao i slomio kuk.

– Kada sam doživio srčani udar najprije sam završio u pulskoj bolnici iz koje sam nakon par dana prebačen u Rijeku. Tamo sam shvatio da im baš ne rade televizori i ponudio sam da ih kupim kao i nekoliko klima uređaja te prijeko potrebnu medicinsku i digitalnu opremu. Kada sam nadležnima u Rijeci rekao za svoj naum, prihvatili su i dobio sam zapravo spisak svega što im nedostaje. Nakon toga sam i kupio sve što im je trebalo. Odlučio sam se na to bez obzira na činjenicu da sam mogao i ostati na tom stolu i ne preživjeti operaciju. Rekao sam liječnicima da je u njihovim rukama znanje i iskustvo, a u Božjim je rukama moj život. Na sreću, sve je dobro prošlo. Međutim kada mi je rečeno nakon nekoliko dana da mogu ići na oporavak kući, dogodio se novi šok. Sav ushićen što idem svome domu, podigao sam se kako bi spremio kofer sa svim stvarima i tada sam se okliznuo, pao i slomio kuk – rekao je Hamo, piše 24sata.

Prije toga nikada nije bio u bolnici, a nakon operacije smršavio je 18 kilograma što ga je šokiralo.

– Bio sam potpuno zdrav čovjek i sve je to za mene bio veliki šok. Ali, preživjelo se sve i sada polako idemo naprijed. Velika hvala svim riječkim liječnicima i medicinskom osoblju. Novac je samo novac, a život je jedan i upravo su liječnici ti koji su zaslužni što ja danas još uvijek imam svoj – kazao je. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba