‘Olimpovci’ ponovno briljirali na Prvenstvu Hrvatske u Rijeci - kući donijeli devet medalja

SVAKA ČAST: Najtrofejniji Petar Pavalić s četiri zlata, srebrom i broncom te novim juniorskim rekordom Hrvatske u disciplini 200 metara leđno

Objavljeno: 25.12.2022. VH

U Rijeci je, na bazenskom kompleksu Kantrida, od 20. do 23. prosinca održano Prvenstvo Hrvatske u plivanju kojeg je organizirao Hrvatski plivački savez. Za dobne skupine mlađe juniore, juniore, mlađe seniore i seniore, nastupilo je 430 plivačica i plivača iz 36 klubova u članstvu Hrvatskog plivačkog saveza, a među njima i članovi PK Olimp iz Zaboka. 

Pod vodstvom trenera Ivice Androića, iz Olimpove  trening baze na posljednji sportski izazov ove godine uputilo se devet natjecatelja, Vanja Bartol, Hana Blažević, Emma Horvat, Petar Pavalić, Patrik Erceg, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat i Niki Horvat.

Kategorije su bile otvorene, pa su mlađi natjecatelji u jednoj utrci osvajali medalje u više kategorija. Ujutro su svi plivači nastupali u kvalifikacijama i dijeljene su medalje u kategorijama mlađi juniori, juniori i mlađi seniori, dok je 16 najbržih u jutarnjim utrkama imalo priliku boriti se za medalju u seniorskoj konkurenciji i to u A i B finalima. Plivačice i plivači Olimpa nastupili su 12 finalnih utrka, te su se kući vratili s devet osvojenih medalja, od čega četiri zlata, jedno srebro i četiri bronce. Osim toga, vratili su se i s novim juniorskim rekordom Hrvatske u disciplini 200 metara leđno, kojeg je isplivao Petar Pavalić.

Osim rekorda, Pavalić (junior) je osvojio šest medalja, četiri zlata, srebro i broncu, te je zabilježio dva plasmana u A i jedan plasman u B seniorska finala. 

Patrik Erceg (junior) zabilježio je tri plasmana u A i jedan plasman u B seniorska finala te je osvojio dvije bronce. 

Vanja Bartol (mlađa juniorka) zabilježila je plasman u jedno A i dva plasmana u B seniorska finala te je osvojila i jednu brončanu medalju, svoju prvu na državnim prvenstvima.

Emma Horvat (mlađa juniorka) zabilježila je dva plasmana u B seniorska finala, Leon Novak (mlađi junior) zabilježio je četiri plasmana u top 10 u svojoj kategoriji, a muška štafeta Olimpa nastupala je u konkurenciji juniora, i sve nastupe obilježila je plasmanom u top 10.

Nakon ostvarenih sjajnih rezultata, ‘Olimpovcima’ slijedi nekoliko dana odmora, a u bazene se vraćaju već s prvim danima nove godine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba