Rubrike vezane za sadašnjost, daleku i nedavnu prošlost

U zabočkoj Gradskoj galeriji održana promocija devetog “Godišnjaka grada Zaboka“

Objavljeno: 25.12.2022. zagorjeinternational

U Gradskoj galeriji grada Zaboka, u četvrtak je održana promocija devetog Godišnjaka grada Zaboka.

Godišnjakom se nastoji nadomjestiti dugogodišnja praznina i manjak tekstova i dokumentarističkih zapisa o Zaboku i okolici – časopis sadrži rubrike vezane i za daleku i nedavnu prošlost Zaboka, te sadašnjost.

Okupljene je pozdravila predsjednica Ogranka, Sandra Babnik Lončar, kazavši da su ove godine pokušali uhvatiti korak s vremenom da bi aktualnosti, teme i tekstovi bili iz tekuće godine te da bi se čitatelji na kraju godine prisjetili svih kulturnih događanja, aktualnosti i novosti od siječnja do prosinca.

-Svojevrsno bi se tako zaokružilo jedno poglavlje, jedna godina, jedno razdoblje poput božićnog poklona svima vama, upakiranog u knjigu u kojoj svatko može pronaći zanimljivosti o kojima želi pročitati, informirati se, educirati se ili zabaviti – rekla je Sandra Babnik Lončar te zahvalila svima, posebno urednici Tini Marušić na koordinaciji i realizaciji zacrtanih ciljeva, kao i Gradu Zaboku jer, kako je istaknula, bez njihove financijske potpore ne bi bilo svih dosadašnjih Godišnjaka, ali i ovogodišnjeg te izrazila nadu za buduću suradnju oko daljnjih projekata.

Novi Godišnjak predstavila je glavna urednica Tina Marušić, pojasnivši da ovaj broj  ima devet rubrika koje sadrže različite tekstove autora, koji pišu za Godišnjak od samih početaka ili one nove koji su se uključili, povezane u ljubavi, posvećenosti i volji prema istraživanju i pisanju o Zaboku, zabočkim temama i ljudima te nesebičnom darivanju znanja, vremena i spoznaja.

Tijekom večeri uslijedilo je čitanje ulomaka iz Godišnjaka broj devet koje su čitali Sandra Babnik Lončar i Ivica Balagović, a u glazbenom dijelu su sudjelovali učenici iz Gimnazije A. G. Matoša i polaznici Srednje glazbene škole Lucija Ivančić, Margareta Frgec, Anja Šoštarić i Petar Žukina.

foto: Ogranak Matice hrvatske u Zaboku

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba