ODLIČNE VIJESTI IZ BEDNJE: Završena dugoočekivana investicija

LJEPŠA VIZURA TRGA: Cvetlin dobio novo središte okupljanja

Objavljeno: 24.12.2022.

Kao što je bilo i najavljivano, završen je središnji trg u Cvetlinu što znači da je završena dugoočekivana investicija koju je Općina Bednja realizirala zahvaljujući sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje im je u sklopu ovogodišnjeg programa podrške brdsko–planinskim područjima dodijelilo iznos od 300.000 kuna.

Zahvaljujući ovoj potpori, Općina Bednja nastavlja ulagati u sve svoje dijelove, a riječ je o značajnom projektu koji doprinosi razvoju naselja Cvetlin, mjestu dugogodišnje tradicije održavanja autohtonog ‘Etno-festivala’ i njegovanja glazbe, kulture i običaja čitavog bednjanskog kraja koji ovakav projekt itekako zaslužuje.

– Novi trg dodatno urbanizira naselje, podiže kvalitetu života mještana i doprinosi razvoju naselja, a zasigurno će postati središnje mjesto okupljanja i održavanja raznih manifestacija i festivala po kojima je Cvetlin i poznat – rekao je načelnik Poljak zahvalivši Ministarstvu što je prepoznalo vrijednost ovog projekta.

– Ovom investicijom naselje Cvetlin dobit će jednu sasvim novu i ljepšu vizuru, a sam centar mjesta zasjat će punim sjajem – dodao je načelnik.

– Želja nam je razvijati sve dijelove općine, a ovim projektom idemo upravo u tom smjeru. Osim za novi trg u Cvetlinu, dodijeljena su nam sredstva i za izgradnju trga u naselju Vrbno čime će se središta ovih mjesta dodatno se urbanizirati. To će pozitivno utjecati i na ostanak mladih obitelji i razvoj turizma na čitavom našem području – zaključio je Poljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba