Daljnjim postupanjem otkriveno je čime se dotični bavio u "slobodno vrijeme"

Zdravstveni tim na zadatku morao zvati policiju zbog muškarca (44) koji ih je htio pobiti

Objavljeno: 23.12.2022. zagorjeinternational

Protiv 44-godišnjaka podignuta je optužnica pred Općinskim sudom u Zlataru zbog počinjenog kaznenog djela prisile prema zdravstvenom radniku te zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari…

Optužnicom se okrivljenom stavlja na teret da je počinio navedeno kazneno djelo 23. studenog 2022. oko 15.30 sati u prostorijama obiteljske kuće, prilikom primanja medicinske pomoći od zdravstvenog tima (doktor, vozač, medicinska sestra), svjestan da je riječ o zdravstvenim djelatnicima. Tereti ga se da je, s ciljem da ih onemogući u pružanju medicinske pomoći te ih ustraši, prvo zatvorenom šakom pokušao udariti vozača koji se sagnuo i izbjegao udarac, a potom i liječnika koji je također uspio izbjeći udarac, kao i da je zatim cijelom timu hitne medicinske pomoći govorio kako ima pištolj te da će ih ubiti, čime ih je spriječio u obavljanju zdravstvene djelatnosti zbog čega su bili primorani tražiti intervenciju policije.

Okrivljenog 44-godišnjaka se tereti i da je od neutvrđenog dana pa sve do 23. studenog 2022., u prostorijama obiteljske kuće, znajući da je izrada i posjedovanje vatrenog oružja građanima zabranjeno, prepravio plinski pištolj u oružje kategorije A odnosno u zabranjeno oružje na način da je na plinskom pištolju neovlašteno probušio i skratio cijev i tako napravio malokalibarski pištolj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba