Između ostalog, ukrali su mu i auto...

Mladić (25) i djevojka (21) bezobrazno prevarili i pokrali psihičkog bolesnika s kojim imaju sklopljeni ugovor o doživotnom uzdržavanju

Objavljeno: 23.12.2022. zagorjeinternational

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podiglo je pred Općinskim sudom u Zlataru optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1997.) i državljanke Republike Hrvatske (2001.) zbog počinjenog kaznenog djela prijevare.

Optužnicom se okrivljenike tereti da su od 1. kolovoza do 1. rujna ove godine u obiteljskoj kući oštećenika; koji boluje od psihičke bolesti i s kojim okrivljenici imaju sklopljeni ugovor o doživotnom uzdržavanju kao davatelji uzdržavanja; postupili zajedno i po prethodnom dogovoru u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi u velikom iznosu. Tereti ih se da su prvo zatražili od oštećenika da hitno podigne sa svog bankovnog računa iznos od 9000 eura, neistinito mu predočavajući kako je potrebno hitno popraviti krovište obiteljske kuće u njegovom vlasništvu pa je oštećenik podigao u banci navedeni iznos i predao ga okrivljenicima koji su ga preuzeli bez namjere da ga iskoriste za popravak krovišta.

Okrivljenike se tereti da su nakon toga tražili od oštećenika daljnji iznos od 12.000 eura neistinito mu predočavajući kako ranije predani iznos od 9000 eura nije dostatan za popravak i sanaciju krovišta obiteljske kuće pa je oštećenik podigao u banci traženi iznos i predao ga okrivljenicima koji su ga zadržali za sebe.

Drugookrivljenicu se tereti da je 14. kolovoza 2022., u nakani stjecanja tuđih stvari, uzela i za sebe zadržala vozilo marke Volkswagen passat u vlasništvu oštećenika, točno neutvrđene vrijednosti, ali svakako veće od 10.000 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba