Dječji vrtić Konjščina proslavio 60 godina rada

“Oduvijek smo nastojali da Vrtić bude dječja kuća – vjerujemo da ga čeka još mnogo veselih godina”

Objavljeno: 23.12.2022. zagorjeinternational

U Kulturno i turističko-informativnom centru održana je svečana priredba povodom 60-te godišnjice Dječjeg vrtića Konjščina.️ Polaznici dječjeg vrtića i djelatnici su pjesmom, plesom i recitacijama obilježili ovaj veliki rođendan. Povodom 60-og rođendana Dječjeg vrtića održane su razne aktivnosti – od dana otvorenih vrata, skupljanja igračaka i izložbe slika, te je izdana i prigodna brošura.

Ravnateljica DV Konjščina Marina Benjak-Bregeš istaknula je važnost vrtića u Konjščini, koji je bio jedan od prvih dječjih vrtića koji su djelovali u Hrvatskom zagorju, dodajući da su prvi prostori bili vrlo skromni, opremljeni samo s osnovnom opremom gdje je radila jedna odgojiteljica. Protekom vremena, zbog sve veće potrebe za organiziranim odgojno – obrazovnim radom, prostori vrtića su se mijenjali, broj skupina se povećavao, a tako i djelatnika. Opisala je današnje stanje, kazavši da danas u Pionirskoj ulici broj 2. djeluje pet skupina u kojima boravi 99-ero djece te je trenutno zaposleno 23 djelatnika. Kazala je da su se kroz sve ove godine susretali s raznim zahtjevima i poteškoćama, no uvijek se, kako je istaknula, pronašlo neko rješenje i zato je sada vrtić tu.

Načelnica Konjščine Anita Krok istaknula je da se u 60 godina vrtića mnogo toga promijenilo, od lokacije , poboljšanja uvjeta i standarda, unapređenja metoda rada, ali ono što se nije promijenilo, kako je kazala, je ljubav i požrtvovnost djelatnika prema djeci i profesionalnost prema roditeljima.

-Općina Konjščina kao osnivač Dječjeg vrtića i dalje radi na povećanju prostornih kapaciteta, poboljšanju uvjeta rada i povećanju standarda kako bi mališani imali čim bolje uvjete u svojoj prvoj zajednici izvan obitelji – rekla je Krok, dodajući da predškolski odgoj osim odgojno – obrazovne uloge koju ima za mališane ima i veliku ulogu za roditelje kojima je time omogućeno usklađivanje privatnih i profesionalnih obaveza.

Načelnica upravo daljnje ulaganje u usluge i standard predškolskog odgoja smatra najvećom i najvažnijom demografskom mjerom općine. Zaključila je da razvitak sigurno ne bi bio moguć bez vrijednih djelatnica i djelatnika dječjeg vrtića, djece koji su polazili ili polaze vrtić, te njihovih roditelja.

Obilježavanju velikog rođendana Dječjeg vrtića Konjščina nazočila je i viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje Andreja Silić koja je pohvalila pozitivnu suradnju s djelatnicima, dodajući da će i dalje biti na raspolaganju kako bi odgojno – obrazovni rad bio na najvišem nivou. Zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek pohvalila je dugogodišnji rad dječjeg vrtića, istaknuvši ulogu predškolskog odgoja, kazavši da Županija brine za sve svoje vrtiće te će i dalje biti na raspolaganju. Dječjem vrtiću Konjščina, dožupanica Petek je uručila zahvalnicu Županije za dugogodišnji rad.

Priredbu su uveličali mnogi roditelji i obitelji polaznika vrtića, ali i bivši polaznici vrtića od kojih se moglo čuti kako je to nekad bilo u DV Konjščina.

-Kako je rekla i sama ravnateljica Benjak – Bregeš da se oduvijek davalo na važnosti da Vrtić bude dječja kuća i da je njihov cilj da tako i dalje ostane, pa vjerujemo da naš vrtić čeka još mnogo veselih godina – poručila je načelnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba