TRADICIONALNO POSLJEDNJE NEDJELJE DOŠAŠĆA: Grad Krapina dodijelio stipendije za 28 vrijednih studenata i učenika

“Nadam se da će vam ta sredstva barem malo na neki način pomoći i olakšati vaše školovanje“

Objavljeno: 19.12.2022. zagorjeinternational

Kako to i priliči kraju godine, već dugi niz godina u Krapini, posljednje nedjelje Došašća uručene su stipendije vrijednim studentima i učenicima koje Grad dodjeljuje. Lijep božićni poklon i daljnji poticaj za studij stići će na račune 28 novih krapinskih stipendista te će s njima Grad ukupno stipendirati 78 učenika i studenata.

Stipendistima je čestitao krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović koji je podsjetio kako se 2013. godine dodjeljivalo oko 250.000 kuna za 48 stipendija, a sada je u proračunu za tu namjenu osigurano daleko više.

-Ove godine dodijelili smo novih 28 ugovora, od toga 10 učeničkih i 18 studentskih. S ovih 28 novih ugovora imat ćemo ukupno 78 stipendista Grada Krapine za što smo u nacrtu proračuna za sljedeću godinu osigurali 550.000 kuna. Nadam se da će vam ta sredstva barem malo na neki način pomoći i olakšati vaše školovanje. Posljednjih nekoliko godina uistinu se trudimo pomoći učenicima što se tiče nabave udžbenika, radnih bilježnica, besplatnog prijevoza učenika i drugih pripomoći – poručio je Gregurović naglasivši kako se značajna sredstva osim za stipendije osiguravaju za školstvo, a Grad dodatno izdvaja i za krapinsko Veleučilište.

Učeničke stipendije iznose 350 kuna mjesečno, a studentske 700 kuna, osim za kategoriju nadarenih koja iznosi 900 kuna.

– Razlika između njih i svih ostalih stipendija je da svi koji ste po ostalim kriterijima ostvarili pravo na stipendiju, to pravo imate do kraja vašeg školovanja ukoliko redovito dajete godine. Više se ne trebate ponovno javljati na gradski natječaj, osim onih koji su pravo na stipendiju ostvarili po kriteriju izvrsnosti – objasnio je gradonačelnik.

Stipendija se isplaćuje za 10 mjeseci u godini, osim srpnja i kolovoza. Studentu prve godine računarstva na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu Denisu Greguroviću stipendija dosta znači, budući da će vjerojatno podići troškovi studenata u domovima, a  i s rastom cijena energenata, ističe, svaka kuna dobro dođe.

-Nitko se ne može žaliti na dodatne novce – rekao je Denis.

Nika Bajić, učenica Srednje škole Pregrada smatra da kako su svi dobitnici stipendija to i zaslužili te kako će dodatna sredstva svakom stipendistu koristiti. Svim stipendistima gradonačelnik Gregurović poželio je puno sreće i uspjeha i u idućoj godini te im čestitao nadolazeće blagdane.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba