Velika najava zagrebačkog dogradonačelnika Luke Korlaeta

“Sljedeće godine gradit će se stadion u Kranjčevićevoj, a gradnja novog Maksimira kreće 2024.”

Objavljeno: 18.12.2022. zagorjeinternational

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet najavljuje da u drugoj polovici iduće godine počinje gradnja nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici, što je preduvjet da se 2024. može srušiti postojeći i početi graditi novi stadion u Maksimiru.
Gradnja stadiona u Kranjčevićevoj je izuzetno važna jer će na tom stadionu trenirati i igrati Dinamo, reprezentacija i drugi klubovi, dok se ne sruši stari i izgradi novi dugo očekivani stadion u Maksimiru, rekao je Korlaet u razgovoru za Hinu, a prenosi 24 sata.

– Za maksimirski stadion namjeravamo provesti javni urbanističko – arhitektonski natječaj početkom sljedeće godine, potom će se kroz godinu razraditi idejni, glavni i provedbeni projekt i ishoditi sve potrebne dozvole. U 2024. bi srušili postojeći stadion te nakon toga počeli graditi novi – kazao je Korlaet.
Inače, u tijeku su razgovori sa Zagrebačkom nadbiskupijom oko rješavanja imovinsko -pravnih odnosa, što je preduvjet za građevinske radove.
Projekt stadiona u Kranjčevićevoj je gotov, a Korlaet se nada da će gradnju sufinancirati Grad Zagreb i HNS s UEFA-om. Da bi to mogao biti stadion za međunarodne utakmice, po pravilima UEFA-e mora imati najmanje 8000 mjesta za gledatelje, a projekt dopušta da ih ima i 12.000.
Sada stadion ima jednu tribinu s 4000 mjesta pa će se dodati još jedna simetrična, a vjerojatno još i dvije, kako bi imao 12.000 mjesta. Kako Grad ima gotov projekt, gradnja u Kranjčevićevoj počet će vjerojatno do kraja 2023., a stadion bi trebao biti izgrađen unutar godinu dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba