Rezultati policijskih akcija u sklopu ‘Mjeseca borbe protiv ovisnosti’

NA PODRUČJU KZŽ: Od 528 testiranih vozača, 57 ih je vozilo pijano, a četvero drogirano. U šest akcija zaplijenjena i marihuana, amfetamini i kokain 

Objavljeno: 17.12.2022. zagorjeinternational

Obilježavajući ‘Mjesec borbe protiv ovisnosti’, od 15.studenoga do 15.prosinca, Policijska uprava krapinsko – zagorska provela je niz preventivnih i preventivno-represivnih aktivnosti na području cijele županije kojima se nastojalo upoznati javnost s problemom zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a posebice alkohola i droga. Većina aktivnosti bile su usmjerene na djecu i mlade, ali i njihove roditelje, kako bi se potaknulo sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti kroz zajedničke aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Brojna predavanja

U sklopu aktivnosti u području primarne prevencije policijska službenica za prevenciju Policijske uprave krapinsko – zagorske Andreja Jurić, samostalno je, ili u suradnji s djelatnicima Centra za prevenciju ovisnosti i izvanbolničko liječenje Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije i Centra za socijalnu skrb Krapina, Podružnica Obiteljski centar Krapinsko – zagorske županije, održala pet tematskih predavanja roditeljima učenika zagorskih osnovnih škola na temu prevencije ovisnosti.

Isto tako, policijski službenici za prevenciju održali su 14  predavanja učenicima osmih razreda osnovnih škola na području Županije i dva predavanja učenicima prvih razreda Srednje škole Zlatar u sklopu nacionalnog preventivnog projekta “Zdrav za 5” u cilju jačanja njihove osobnosti i njihovog negativnog odgovora na konzumiranje sredstava ovisnosti.

– Provedenim aktivnostima obuhvaćeno je 460 učenika osnovnih i srednjih škola, te oko 200 roditelja učenika – kazali su iz zagorske policije. 

Foto: PU KZŽ

Rezultati akcija

Što se tiče preventivno represivnih aktivnosti, policijski su službenici tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti pojačano kontrolirali vozače u cestovnom prometu u dijelu testiranja vozača na prisutnost alkohola i droga u organizmu. Ukupno je kontrolirano 528 vozača motornih vozila na prisutnost alkohola i opojnih droga u organizmu. 

– Prilikom alkotestiranja, ali i testiranja na droge u organizmu, kod 57 vozača zabilježena je nedozvoljena koncentracija alkohola, dok je u četiri slučaja dobiven pozitivan nalaz na prisutnost droga u organizmu – priopćili su iz PU KZŽ. 

U dijelu aktivnost vezanih uz suzbijanje dostupnosti i ponude droga na području PU krapinsko – zagorske, policijski službenici evidentirali su ukupno šest zapljena opojnih droga u kojima se radilo o marihuani (22,1g), amfetaminima (0,87g) i kokainu (0,48 g). Utvrđena su obilježja šest prekršaja iz područja zlouporabe droga.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba